Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

Man steekt zichzelf in brand bij huisarts en overlijdt

Toegevoegd: 24-04-2024, 18.16 uur
Man steekt zichzelf in brand bij huisarts en overlijdt
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - In de Oranjestraat in Sas van Gent heeft woensdagochtend een man zichzelf in brand gestoken. Hij is aan de gevolgen hiervan overleden, zo heeft de politie zojuist bekendgemaakt.


Volgens de politie kregen de hulpdiensten rond 10.30 uur de melding dat bij de huisartsenpraktijk iemand zichzelf in brand had gestoken nadat hij zich had overgoten met een brandbare vloeistof. Na de melding werd onder meer de brandweer opgeroepen. Ook werd een traumahelikopter gealarmeerd maar de komst hiervan werd al snel geannuleerd.

Volgens de politie wist een huisarts de brand te blussen. Ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd en hem overgebracht naar een ziekenhuis. De man overleed daar in de loop van de dag. "Diverse mensen waren getuigen van het incident. Voor hen is nazorg geregeld via slachtofferhulp", zo meldt de politiie.

De politie stelt verder geen onderzoek in naar het voorval.
 

Heb jij nu hulp nodig of maak jij je zorgen om iemand? Bel geheel anoniem 0800-0113 of kijk voor informatie en een live chatmogelijkheid op de website van 113 Zelfmoordpreventie: www.113.nl.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vraag (27-4-2024 om 06:25)
Hij had beter 113 kunnen bellen voor hulp.
Burger (27-4-2024 om 00:34)
Wat hier is gebeurd ( sas van gent ) mogen we niet vergeten, heftig zeker maar helaas volgende week gaat het weer om iets anders. Wij MENSEN Moeten dit delen en praten en zorgen door het praten en of delen dat niet vergeten word. Alles heeft een boodschap ZORG ZORG EN ZORG EN BETALEN TOT .........JE HET NODIG HEBT !!! En dan ......????? En dan betaal je alles om fuc..g zorg te krijgen
Uit naam van.. (26-4-2024 om 15:28)
Met name nu er kennelijk geen nader onderzoek volgt, voel ik de plicht om te benoemen dat de desbetreffende man wel degelijk om hulp heeft verzocht. Dit kreeg hij helaas keer op keer niet van de plaatselijke maatschappelijke organisatie die deze hulp wél had kunnen (zo niet moeten) bieden. Het was voor zovelen zonneklaar dat er sprake was van langdurig ernstig psychisch lijden én dringende hulpvragen, maar het werd hem simpelweg voortdurend geweigerd. Met catastrofale gevolgen en een zéér wreed einde voor iemand die wel wilde maar niet mocht. Enige wat nu nog resteert is hopen dat de verantwoordelijken hier een dure les uit leren, en niet (blijven) wegkijken bij nood. Sterkte voor de nabestaanden, en zij die dit hebben moeten aanschouwen..
willem (26-4-2024 om 14:41)
tja--sinds h. hogervorst het systeem omgooide is het EN duurder EN slechter geworden. nu een groot aantal zorgverleners met een directeur en een horde profiteurs. beter terug naar EEN zorginstelling zonder winstoogmerk.
Jac (26-4-2024 om 11:41)
Wanneer je "niet goed bent" en je heb hulp nodig kan de kleinste inspanning al te veel zijn. Probeer onder die omstandigheden maar eens (tijdig) de juiste hulp te vinden. Regels, wachtlijsten en een hoop gedoe en beperkingen. De gezondheidszorg in NL is 1 groot commercieel inefficient feest geworden, met de patient als bijkomstigheid. Een kleine groep vaart er wel bij terwijl de gewone man zich blauw mag betalen en met de ellende zit. Triest allemaal, sterkte voor de nabestaande en de getuigen van dit voorval.
Rick roll (25-4-2024 om 13:31)
Humor; gebruik het verkeerde woord en de politie staat voor je deur, maar zet jezelf in brand en dan is het geen onderzoek waard. xD Weer minder respect voor politie. Goed bezig daar.
Cookie-instellingen beheren