Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Overvallers Goes voor de rechter

Toegevoegd: 05-01-2012, 14.12 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 18-jarige jongeman uit Goes, die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de overval op een tabakswinkel in Goes is donderdag een gevangenisstraf van achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk geëist. Ook is een schadevergoeding van 1.202,30 euro geeist en wil de officier van justitie dat hij zich onder behandeling van gedragsdeskundigen laat stellen.

Tegen twee minderjarige jongens die tijdens de overval op 17 augustus van het vorige jaar 15 en 16 jaar waren, werden eveneens celstraffen geëist, zij het lager, omdat zij onder het jeugdstrafrecht vallen. Hun zaak werd achter gesloten deuren behandeld. Een vierde verdachte, een 23-jarige man uit Kortgene wordt 9 februari op de zitting van de rechtbank verwacht.


Terwijl de Goesenaar op een bankje tegenover de tabakswinkel op de uitkijk zat, trokken de twee minderjarigen een nylonkous over hun hoofd en stapten in alle vroegte de winkel binnen. Om te voorkomen dat de 84-jarige eigenares vanuit het woongedeelte de winkel binnenging, werd de deur dichtgehouden.

De vrouw kwam echter via een andere deur en werd door de 16-jarige weggeduwd. De vrouw viel op de grond en verloor korte tijd het bewustzijn. De buit van de overval bedroeg een aantal sloffen sigaretten, pakjes shag en zeshonderd euro. Vrij kort na de overval konden de jongelui worden aangehouden. Als gevolg van de overval heeft de vrouw nog steeds last van haar heup en heeft ze bewakingscamera in de winkel laten aanleggen.

Detail is dat de Goesenaar regelmatig bij haar in de winkel kwam en een praatje met 'Oma' maakte. Dat hij toch aan de overval had meegedaan kwam doordat hij - volgens eigen zeggen - door de man uit Kortgene onder druk was gezet. Officier van justitie G. van der Hofstede noemde de overval vooral laf.

Uitspraak 19 januari.

Zie ook:
- 25/08/2011: Nieuwe arrestaties overval Goes
- 22/08/2011: Jongens overval aangehouden
- 19/08/2011: Signalement overvallers Goes vrijgegeven
- 18/08/2011: Passantenoverzoek na overval Goes

- Jongens plegen overval in Goes (17-08-2011)

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sandra (7-1-2012 om 21:17)
Vinden jullie dit allemaal laag? Vind het belachelijk als je het vergelijkt met een verkrachter of een pedo die komen er met een taakstraf vanaf. Dus vind ik dit in vergelijking hoge straffen
Wat straf?? (6-1-2012 om 10:39)
Noemen ze dit straffen?? Nou een lachertje om iets uit te halen. Net of je een lange vakantie hebt zo. Nee opsluiten dat tuig Minimaal 4 jaar. En allemaal en laat ze het maar goed voelen.
M1 (6-1-2012 om 07:41)
Ik verbaas mij over de lage strafeis. Het vonnis zal helaas nog wel lager uitvallen waarschijnlijk.
Dima (6-1-2012 om 04:51)
Ben het helemaal met de vorige reacties eens ! De straffen in ons rechtssysteem zijn een lachertje. De overheid heeft geen idee meer wat ''recht en krom'' is .Hopelijk gaan de ogen open en worden misdaden als misdaden berecht .Hoe zwaarder de straf hoe minder kans op herhaling !!
E muller (5-1-2012 om 20:43)
Wat een lage straf ,de minderjarigen krijgen straks nog minder straf het nederlands gerechtssysteen faalt aan alle kanten in dit soort laffe delicten
Kees (5-1-2012 om 17:30)
Hoe meer straf hoe beter! lafaards
Cookie-instellingen beheren