Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
70 files van totaal 278 km

OM: '24 maanden cel voor overval tankstation'

Toegevoegd: 06-05-2013, 16.42 uur
Door: Veerle van Iren
MIDDELBURG - Als het aan officier van justitie W. Suijkerbuijk ligt, verdwijnt een nét achttienjarige Terneuzenaar voor zestien maanden achter de tralies. En voor het geval dat de jongeman binnen zijn proeftijd van twee jaar over de schreef zou gaan, zouden ze hem ook nog acht maanden voorwaardelijke celstraf boven het hoofd moeten hangen.


Samen met twee kornuiten stormde hij in de vroege avond van 6 december vorig jaar gemaskerd het Texaco tankstation aan de Kennedylaan in Terneuzen binnen en eiste geld. De twee zwaaiden met honkbalknuppels en sloegen op de toonbank. Tien seconden later stonden ze zonder buit weer buiten en kozen ze het hazenpad. Een aanrijdende auto zorgde voor het versnelde aftocht.

Geld hadden ze niet nodig gehad, vertelde de Terneuzenaar. Hij was een meeloper en was door zijn maten meegesleept. Ondanks zijn jonge leeftijd was hij al een aantal malen door de kinderrechter veroordeeld en mankeerde hij van alles. ADHD, licht verminderd toerekeningsvatbaar, emotioneel onvolwassen, impulsief, houdt van spanning, neemt risico's en makkelijk te beïnvloeden. Reden dan ook waarom de officier van justitie ook toezicht door de reclassering en behandeling tegen hem eiste.

Het onderzoek naar zijn twee vrienden, die overigens alles ontkennen, loopt nog. De rechtbank doet uitspraak op 17 mei.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bertus (7-5-2013 om 18:02)
Die moeten ze dan maar opsluiten in een gesticht voor zwakzinnigen.
Bram (7-5-2013 om 01:01)
Deze jongeman moeten ze langer vastzetten en niet eerder vrijlaten tot dat hij geheel genezen is van al z'n kwaaltjes. Want het zijn er nogal wat. Die kan je niet los laten lopen tussen de mensen. Gaat gegarandeerd weer fout.
Cookie-instellingen beheren