Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jarenlang poepgooien: € 24.000 schade

Toegevoegd: 22-08-2016, 16.10 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een Zeeuws echtpaar moet een flinke schadevergoeding betalen voor het jarenlang pesten van een voormalige buurman. De twee gooiden onder meer regelmatig poep over de schutting. Dat blijkt uit een uitspraak van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant.


De rechterlijke uitspraak werd op 29 juni al gedaan en werd vrijdag officieel gepubliceerd. De zaak kwam vandaag landelijk in het nieuws na een publicatie van RTL Nieuws. De beide partijen woonden sinds 2007 naast elkaar. Vanaf januari 2009 tot mei 2013 zou de gedupeerde dagelijks minimaal 30 minuten bezig is geweest om zijn huis, kas en tuin te ontdoen van hondenpoep, menselijke uitwerpselen en andere zaken, zoals rotte vis, eieren, frikadellen en appels. Om dit tegen te gaan werd enige tijd zelfs een net tussen de twee percelen gespannen.

Het echtpaar, dat momenteel in de gemeente Reimerswaal woont, zou ook regelmatig geluidsoverlast veroorzaakt hebben. Verder gaf de eiser aan dat zijn woning en perceel door de gedaagden werd bespied. De eiser probeerde in totaal een kleine 110.000 euro van het echtpaar te vorderen. Deze schade was onder meer opgebouwd aan de kosten voor een vernielde tuinkas, reinigingskosten en de kosten voor de eigen bijdrage aan een psycholoog. Daarnaast werd ruim 14.000 euro geëist vanwege derving van woongenot. Verreweg het grootste deel van het bedrag bestond uit smartengeld: 78.750 euro.

De rechter stelde het schadebedrag flink naar beneden bij. Desondanks moet het pestende echtpaar toch nog bijna 24.000 euro betalen (exclusief rente). Daarbovenop komt nog zo'n 4.000 euro vanwege buitengerechtelijke incassokosten en het vergoeden van de proceskosten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (28-8-2016 om 08:12)
Eindelijk een rechter die weet hoe je zulk tuig moet aanpakken En dat is in hun prtomoinee dat doet bij zulke lui het meeste pijn
Bert Stok (24-8-2016 om 13:26)
Dat ten toon gestelde gedrag kan ik niet anders dan vergelijken met wat je van een stel chimpansee's zou verwachten.
R (24-8-2016 om 11:51)
@Karin. Ze zijn ook verhuisd....werden mijn buren....... Maar verhuizen helpt niet, is alleen verplaatsen van het probleem, zodat nu nog meer mensen last hadden van dit gedrag.
Karin (24-8-2016 om 01:59)
Wat een sneue toestand. Verhuis dan ofzo... Droeftoeters Was stuk goedkoper geweest dan 24000
k (23-8-2016 om 21:15)
mooi, dit mag ook wel eens in de binnenstad van terneuzen gedaan worden daar worden mensen hun huis uit getreiterd door de buurt maar de buurt komt er ongestraft mee weg
leida (23-8-2016 om 14:04)
een verhaal heeft twee kanten? vlissinger........ Een buur kan een ander jaren lang treiteren als er niet voldoende bewijs om deze te stoppen, processen verbalen, meldingen totdat de maat vol en zoals hier voor het gerecht....men kan wel degelijk jaren lang getreiterd worden door mensen die compleet gestoord zijn en niet gestopt worden, er hoeft geen andere kant te zijn, iemand wil niet luisteren en heeft een treiter gedrag en is voor de buitenwereld zogezegd onschuldig. Zoiets bestaat wel,er zijn mensen met losse handjes die meppen en zo de ander in zijn macht houd! dit is hier ook het geval er zijn bewijzen vandaar de uitspraak . Beslag laten leggen als er een eigen woning is er is gerechtigheid altijd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cookie-instellingen beheren