Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 195 km

Dronken Belg twee keer betrapt in 1 nacht

Toegevoegd: 24-08-2016, 16.40 uur
Door: Roland de Jong

CLINGE - Een 29-jarige inwoner van Temse (B) is vannacht aangehouden nadat hij voor de tweede keer die nacht was betrapt op het rijden onder invloed.


De verdachte werd rond 01.30 uur voor de eerste keer staande gehouden. Dat gebeurde op de Tiberghienweg in Clinge. Vanwege de alcohollucht die om de man heen hing werd besloten de man mee te nemen naar het bureau om daar een ademanalyse te doen.

De test leverde een score op van 845 Ug/l: Een overschrijding van meer dan vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en ook werd een algeheel rijverbod van tien uur opgelegd. "De man beloofde om gedurende die tijd geen enkel voertuig te besture", aldus de politie. De Belg mocht rond 02.50 uur met een proces verbaal op zak weer naar huis.

Dezelfde agenten zagen de man tot hun grote verbazing zo'n tien minuten later echter opnieuw rondrijden. Dit keer werd hij betrapt in de 's-Gravenstraat. Hij werd snel aan de kant gezet en opnieuw aangehouden. Ditmaal voor het dronken rijden zonder rijbewijs en met een rijverbod.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Han (24-8-2016 om 22:03)
dat vind ik dus ook, niet alleen dat papiertje in beslag nemen , maar ook de auto
liesbeth vd bergh (24-8-2016 om 19:25)
Ik snap niet dat de politie verbaasd is! Tuurlijk rijdt een dronken iemand gewoon verder. Wat ze zouden moeten (mógen) doen is de auto in beslag nemen: GELIJK! Dát voelen mensen. En na 3 x herhaling van een in beslagname wegens dronkenschap, NIET MEER TERUG GEVEN!!! Want zo iemand is duidelijk niet bekwaam en verantwoordelijk genoeg om deel te mógen nemen aan het verkeer. Geld ook voor brommers, scooters, álles wat gemotoriseerd is. Verkopen na de 3de keer, en van het geld, het wegslepen bekostigen.
Piet (24-8-2016 om 18:55)
"met een proces verbaal op zak weer naar huis"
Cerebrus (24-8-2016 om 17:34)
En toen? Als buitenlander moet je toch contant betalen in Nederland? Of komen ze er weer mee weg? En waarom is de auto niet in beslag genomen?
Cookie-instellingen beheren