Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

Stomdronken jongen (13) valt door ruit

Toegevoegd: 24-09-2016, 12.53 uur
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft vrijdagmiddag een 13-jarige jongen uit Nisse aangehouden die in stomdronken toestand een ruit had vernield bij een voormalige slijterij in Goes.


Toen de politie rond 16.00 uur vanaf de Rimmelandstraat de melding binnenkreeg werd de jongen in bedwang gehouden door omstanders. De vernieler wilde namelijk wegrennen en was bovendien agressief. Agenten troffen ter plekke de 13-jarige jongen uit Nisse aan. “Hij leek erg onder invloed van alcohol”, aldus de politie.

De jongen werd meegenomen naar het politiebureau en is daar onderzocht door een arts. Ook heeft hij een blaastest ondergaan. “Hieruit bleek dat hij inderdaad flink had gedronken”, aldus de politie. Getuigen verklaarden tegen agenten dat de 13-jarige sterke drank had gedronken en dat hij hierdoor wat wankel op zijn benen kwam te staan en niet meer in controle was over zijn eigen doen en laten. Op een gegeven moment kukelde hij tegen de winkelruit aan en hierdoor brak de ruit.

Geseponeerd
Volgens de getuigen was er geen opzet in het spel. De Officier van Justitie ging mee in die verklaringen en seponeerde de zaak met betrekking tot de vernieling van de ruit. Wat door de politie wel verder is opgepakt is de openbare dronkenschap van de 13-jarige jongen.

“Uiteraard zijn direct zijn ouders in kennis gesteld. Op het bureau heeft de jongen met een advocaat gesproken en zijn vader heeft bij het verhoor gezeten dat hem werd afgenomen. De politie zal bemiddelend optreden waar het gaat om de schadevergoeding met betrekking tot de vernielde ruit. De jongen wordt naar HALT gestuurd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zeeuws meisje (24-9-2016 om 14:49)
Ik zou nog niet direct de ouders als schuldige aanwijzen, maar wel degene die deze jongen alcohol heeft verstrekt.
Franky (24-9-2016 om 13:56)
@ W. Sonneveldt, Zal zo'n vaart niet lopen hoor. Vind het eerder vervelend voor die ouders, die ruit is wel te repareren. Maar zorgwekkend dat het mannetje op 13 jarige leeftijd alcohol drinkt, taak van de ouders om dit goed op te pakken. Laat de schade vergoeding en mogelijk een prent een dikke waarschuwing zijn, hopelijk leert deze jonge man er van.
W. Sonneveldt (24-9-2016 om 13:17)
Natuurlijk was de vader aanwezig bij het verhoor, hij als wettelijk verantwoordelijke moet daar wel bij zijn lijkt mij. Tevens is hem toen te kennen gegeven dat zijn ouderschap nu onder de loep ligt bij de kinderbescherming en ambtenaren van de kinderbijstand nu gaan heroverwegen of deze ouders nog wel in aanmerking komen voor steun van de belastingbetalers ? Wellicht een heropvoedingscursus voor ouders ?
Cookie-instellingen beheren