Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 17 km

Stomdronken jongen (13) valt door ruit

Toegevoegd: 24-09-2016, 12.53 uur
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft vrijdagmiddag een 13-jarige jongen uit Nisse aangehouden die in stomdronken toestand een ruit had vernield bij een voormalige slijterij in Goes.


Toen de politie rond 16.00 uur vanaf de Rimmelandstraat de melding binnenkreeg werd de jongen in bedwang gehouden door omstanders. De vernieler wilde namelijk wegrennen en was bovendien agressief. Agenten troffen ter plekke de 13-jarige jongen uit Nisse aan. “Hij leek erg onder invloed van alcohol”, aldus de politie.

De jongen werd meegenomen naar het politiebureau en is daar onderzocht door een arts. Ook heeft hij een blaastest ondergaan. “Hieruit bleek dat hij inderdaad flink had gedronken”, aldus de politie. Getuigen verklaarden tegen agenten dat de 13-jarige sterke drank had gedronken en dat hij hierdoor wat wankel op zijn benen kwam te staan en niet meer in controle was over zijn eigen doen en laten. Op een gegeven moment kukelde hij tegen de winkelruit aan en hierdoor brak de ruit.

Geseponeerd
Volgens de getuigen was er geen opzet in het spel. De Officier van Justitie ging mee in die verklaringen en seponeerde de zaak met betrekking tot de vernieling van de ruit. Wat door de politie wel verder is opgepakt is de openbare dronkenschap van de 13-jarige jongen.

“Uiteraard zijn direct zijn ouders in kennis gesteld. Op het bureau heeft de jongen met een advocaat gesproken en zijn vader heeft bij het verhoor gezeten dat hem werd afgenomen. De politie zal bemiddelend optreden waar het gaat om de schadevergoeding met betrekking tot de vernielde ruit. De jongen wordt naar HALT gestuurd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (25-9-2016 om 13:05)
@W.Sonneveldt, kinderen ontdekken en halen zodoende streken uit. Als het in Nederland zo zou zijn zoals u schets dan zouden alle kinderen die eens iets uithalen onder de kinderbescherming vallen. En de kinderbijslag kan niet zo maar afgepakt worden. Hoop trouwens dat het jochie een flinke kater aan het avontuur overgehouden heeft, blijft hij tenminste een paar jaar nuchter.
Andre (25-9-2016 om 09:39)
@Jacob, Volgens mij zegt Franky nergens dat het normaal is maar ik denk dat jij geen kinderen heb en zo ja, dat jij niet alles van ze weet. Misschien heeft dat ventje wel een pak op zijn sodemieter gehad en huisarrest, dat weten we n iet en hoeven we ook niet te weten. We kennen immers niet alle details... Maar ja, jij wel kennelijk maar zorg dat je glazen bol zo nu en dan opgepoetst is of kijk even regelmatig in een spiegel!
Bertus (25-9-2016 om 00:27)
Is deze knul uit school de kroeg in gedoken? Niet slim. Ga ervan uit dat de ouders hier ook niet blij mee zijn en hun verantwoording nemen. Ik leg niet de schuld bij hen, knulletjes onder elkaar die stoer denken te zijn kunnen domme dingen doen... maar hoe is hij aan de drank gekomen? Je kan niet altijd een café de schuld geven, vriendjes bestellen voor elkaar. En een sterke drank, wodka oid komt hard aan als je nooit drinkt, wankel je nog eerder. Hoop dat hij een flinke kater heeft gehad en een krantenwijk heeft!
kaatje (24-9-2016 om 23:07)
erg hoor de ouders hebben dit ook niet gewild en wil niet zeggen dat t slechte ouders zijn niemand wil dat je kind zo iets doet en zeker niet op deze leeftijd en op geen enkele leeftijd maar om dat hij nog zo jong is zalle de ouders wel ingrijpen en hem in de gaten houden en op een verstandige manier laten opdraaien voor de schade en boete
jacob (24-9-2016 om 22:53)
@Franky, zo te lezen vindt jij het normaal dat een 13 jarige stomdronken is en over straat zwalkt. De ouders zijn hier verantwoordelijk voor en niet zo'n beetje ook. Die van mij zouden een flink pak op hun sodemieter hebben gekregen en een huis arrest. Maar dat is teveel gevraagd omdat dat de ouders hier teveel tijd in moeten steken. En ja wij hebben twee zonen die ook op stap gingen maar never zo'n gedrag vertoonden ondanks dat ze een biertje of wat dronken.
Andre (24-9-2016 om 21:35)
Wat kan die vader er aan doen? zoonlief gaat spelen bij vriendje, zetten het heel stoer op een drinken en dan gebeurd dit! Maarja, wie is niet jong geweest en heeft geen stomme dingen gedaan! Wel wijzen met het vingertje en zeggen dat het aan de opvoeding ligt. Leuk om te lezen als ouders....
Cookie-instellingen beheren