Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
94 files van totaal 379 km

Motorrijder rijdt in op agenten, vliegt langs stappers

Toegevoegd: 25-09-2016, 09.34 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In het centrum van Vlissingen is vannacht een motorrijder ingereden op twee agenten. Hij reed vervolgens rakelings langs het uitgaanspubliek. Niemand raakte gewond, de motorrijder is aangehouden.


Toezichthoudende agenten wilden de motorrijder rond 03.30 uur op de Nieuwendijk een stopteken geven om zo een controle uit te kunnen voeren. “Hij stopte niet, maar gaf gas bij. Nadat hij bijna de agenten had geraakt, vloog hij de stoep op, rakelings langs het uitgaanspubliek. Gelukkig raakte hij niemand”, aldus een politiewoordvoerder.

De man kon op de Koningsbrug worden tegengehouden door agenten die hun dienstauto dwars op de weg hadden gezet. “De man koos eieren voor zijn geld en stopte. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Het bleek te gaan om een 26-jarige Vlissinger die bijna vier keer zoveel had gedronken als wettelijk is toegestaan”, zo zegt de politie.

Het rijbewijs van de man is ingevorderd en zijn motor is meegenomen naar het politiebureau. “Ook wordt een verzoek naar het CBR gestuurd om te onderzoeken of de man wel geschikt is om een motorrijtuig te besturen”, aldus de politie. De twee agenten hebben aangifte gedaan van poging doodslag maar ze raakten zoals gezegd dus niet gewond.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (28-9-2016 om 14:51)
@P, daarom ben jij geen agent. dat is niet voor iedereen weggelegd ;)
P (26-9-2016 om 01:54)
@terneuzenaar, lekker naïef. En die motorrijders overdag die door de spuistraat vliegen en de sloeweg Koningsweg etc. allemaal slachtoffers van verdovende middelen? Denk het toch niet, voor ze op die motor stapten waren ze nuchter en wisten ze dat ze gingen zuipen. Het was al een lul toen hij nuchter was maar de alchohol maakte er een nog grotere lul van.
Terneuzenaar (25-9-2016 om 15:51)
Naast de wielrennende hooligan, nu ook de motorisch aangedreven tweewielerige hooligan, het moet niet gekker worden. Echter speelt alcohol hier een grote rol, had er gestaan dat de man onder invloed was van drugs, dan was het landelijk nieuws. Met andere woorden, dit individueel incident zal niet zo zwaar gestraft worden als zou moeten. De vraag of het voorkomen had kunnen worden? Ja, maar zie verdovende middelen maar eens uit Nederland te verbannen!
Roel Fennekens (25-9-2016 om 12:53)
Dat was heel stoer hoor. Nu kan die hopelijk permanent verder op de fiets stoer gaan doen. Wat een mislukkeling.
ellen (25-9-2016 om 12:09)
hufter...........en dan nog drinken ook....nooit meer rijden
P (25-9-2016 om 12:07)
En het publiek op de stoep doet geen aangifte? Vind het altijd knap dat agenten zo cool blijven, Ik had mijn auto niet dwars geplaatst, ik was dwars door de motorrijder heen gegaan met mijn auto. Geen respect voor een ander dan geen respect voor jou.
Cookie-instellingen beheren