Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Onderzoek inbrakenreeks supermarkten

Toegevoegd: 29-03-2017, 15.55 uur
Door: Manfred Berrevoets

PHILIPPINE - Afgelopen zeven dagen hebben supermarkten in Philippine, Oostburg, Sluis, Kapellebrug en Sluiskil bezoek gehad van inbrekers. De politie is een onderzoek gestart.


De reeks inbraken is begonnen op donderdag 23 maart. Toen hebben dieven zichzelf rond middernacht toegang verschaft in een supermarkt aan de Waterpoortstraat in Philippine. Vervolgens is op 25 maart rond 22.20 uur ingebroken bij een supermarkt aan de Torenweidelaan in Oostburg.

Zondag 26 maart is het weer raak. Toen heeft een supermarkt aan de Sint Annastraat in Sluis rond 22.47 uur een bezoek gehad van het dievengilde. Hetzelfde weekend zijn dieven ook een vishandel aan de Industrieweg binnengedrongen. Daar is alleen braakschade geconstateerd; er is geen buit meegenomen.

Op dinsdag 27 maart rond 04.28 uur wordt het casino in de Sint Annastraat in Sluis binnengedrongen. Ook hier is geen buit meegenomen. De reeks wordt afgesloten met nog twee inbraken op woensdag 28 maart rond 22.48 uur bij een supermarkt aan het Kerkplein in Sluiskil en rond 23.30 uur bij een supermarkt aan de Gentsevaart in Kapellebrug.

De recherche is een onderzoek gestart naar deze reeks inbraken. Bij alle incidenten is er sprake van meerdere personen die zich met geweld toegang verschaffen tot de bedrijfspanden. De schade is groot en de buit gering. Bekeken wordt of het om losstaande incidenten gaat of dat er sprake is van dezelfde personen.

Vandaag worden alle supermarkteigenaren in Zeeuws-Vlaanderen persoonlijk of telefonisch door de recherche geïnformeerd over de reeks inbraken. Zij kunnen dan op voorhand alvast preventieve maatregelen nemen. De recherche doet een oproep richting burgers met camerabewaking aan huis die in de omgeving van de bezochte bedrijven wonen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche. Mogelijk zijn er beelden opgenomen die behulpzaam kunnen zijn bij het onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren