Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Fietsendief gehoord door politie Middelburg

Toegevoegd: 16-03-2024, 11.17 uur
Fietsendief gehoord door politie Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – In een lopend onderzoek heeft de politie afgelopen periode een persoon aangehouden als fietsendief. De man wordt verdacht van het stelen van minimaal één fiets in Middelburg.


De wijkagenten van Middelburg kregen afgelopen periode indicaties van een fietsendief in de wijk Dauwendaele en omgeving. Zo kwam er afgelopen week een melding binnen van een verdachte situatie in de omgeving van de Poelendaeleweg. Hierbij zijn ook videobeelden veiliggesteld waarop een fietsendiefstal was vastgelegd. Op het beeld was te zien dat een fietsendief werd afgeschrokken door de camera. De dief liet de fiets staan in de voortuin van de woning.

De verdachte is bij het politieonderzoek in beeld gekomen en gehoord. Volgens de politie is er maar helaas één aangiftebekend waardoor er niet meer fietsen aan de rechtmatige eigenaar kunnen worden teruggegeven. De wijkagenten van Middelburg roepen op om altijd aangifte te doen en bij de aangifte ook het framenummer van de fiets te vermelden.  Daarnaast wordt er geadviseerd om de fiets met dubbele sloten vast te zetten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Redouane (18-3-2024 om 07:17)
Goed werk van de Politie. Op grond van een aangifte in combinatie van videobeelden is deze zaak zo goed als opgelost. Rest nu om het zwaar belaste Openbaar Ministerie (OM) om deze zaak aanhangig te maken zodat de verdachte voor de politierechter kan verschijnen evt. vergezeld met een door het Rijk gefinancierde advocaat. Hoe lang houd dit rechtssysteem nog stand ? Want het kost geld, veel geld en wordt uiteindelijk betaald door de (eerlijke) belastingbetaler. Zolang criminelen in de gevangenis tv kunnen kijken en elke dag sporten, zal dit systeem niet zo snel veranderen. Het is maar een kleine groep van de maatschappij die het voor de rest verzieken. Stuur ze maar naar werkkampen zoals vroeger de Duitsers ze verplichten om te werken.
Cookie-instellingen beheren