Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Camperaars gewaarschuwd op Walcheren

Toegevoegd: 07-05-2024, 02.45 uur
Camperaars gewaarschuwd op Walcheren
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Agenten van het politiebasisteam hebben deze nacht een kampeerder gewaarschuwd voor het kamperen met een camper. Dit is op Walcheren niet toegestaan.


In de loop van de nacht troffen de dienders tijdens hun patrouille een camper aan op een plaats die niet is aangewezen als een camperplaats of een andere recreatieve overnachtingslocatie. De dienders hebben de betrokkenen gewaarschuwd en heengezonden.

De betrokkenen riskeerden een boete van 160 euro.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pippa (7-5-2024 om 12:27)
Soms zie ik een camper staan die niet op de camping terecht kan , dan maar op een parkeerplaats bij de sportvelden, ze moeten toch ergens slapen, wie weet hoe lang ze gereden hebben! het is daar rustig en geen overlast. Soms kan het niet anders, coulant zijn lijkt me het beste. Klein beetje begrip voor die mensen!
bert kaiser (7-5-2024 om 12:20)
zouden ze in Terneuzen ook moeten doen, maar daar zijn ze al blij dat er uberhoud iemand naar Terneuzen komt, intussen mogen wij genieten van de achter gelaten troep, en geleegde toilet emmers
bram (7-5-2024 om 12:07)
Misschien moet de gemeente Veere eens beter inspelen op de toenemende groep campers die Walcheren bezoekt. Overal langs de kust zijn parkeerplaatsen die 's nachts leeg zijn waar makkelijk een aantal plaatsen voor campers ingericht zouden kunnen worden eventueel met bijbehorende voorzieningen. Afvalbakken zijn bijv. langs de Westkappelse zeedijk amper te vinden alleen grote verzamelcontainers die heel ver uit elkaar staan. Men kiest er liever voor om het echte kamperen met tent, caravan of camper te ontmoedigen door alle grote campings toestemming te geven de staanplaatsen op te offeren voor dure chalets of bungalows. Jammer allemaal
Drica (7-5-2024 om 10:24)
Ze kunnen toch ook aan een boer vragen om een nachtje of meer op hun erf te staan? En het moet maar een kleine oeite zijn voor hun om ff op" camperplaatsen in zeeland" te kijken.
Peter (7-5-2024 om 09:56)
Kijk Anje, Nederland is het land van protocollen regels en wetten, BOA`s en strepenjagers. Wees blij dat ze een keer waarschuwen. Daarbij met je caravan op een camping gaan staan is logisch. Maar in veel Europese landen mag je gewoon met een camper overal staan. Zolang je de tering zooi maar op ruimt en het netjes houdt. Nederland is met zo veel wetten en regels een buitenbeentje in de EU. Ik kan dus best begrijpen dat veel buitenlanders met een camper niet weten dat ze hier niet op een parkeerplaats mogen blijven staan. En jij krijgt in Frankrijk of Spanje ook niet direct een bon als je daar iets fout doet omdat je het niet weet. Een beetje menselijke maat mag best. Niets mis mee.
nanne (7-5-2024 om 09:34)
vind het zelf jammer dat camperplekken ook geheel niet vergund worden op walcheren,zeker bij die grote navraag de laatste jaren. campings zitten al snel vol in de spitstijden.
Cookie-instellingen beheren