Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Start campagne Slik op de weg

Toegevoegd: 03-09-2009, 10.48 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Landbouwers beginnen weer met het rooien van aardappelen en bieten. Tijdens deze werkzaamheden kan er slik op de wegen terechtkomen. De beide waterschappen beginnen daarom weer met een campagne om te waarschuwen voor het gevaar hiervan.

In de schemering of in combinatie met regen of mist kan modder op de weg tot gevaarlijke situaties leiden voor het verkeer. Dit jaar wordt wederom de campagne 'Slik op de weg' gehouden. De komende maanden wordt van de weggebruikers extra alertheid gevraagd. Zij moeten in het buitengebied de komende maanden rekening houden met slik op de weg. Het is belangrijk dat de weggebruiker de snelheid aanpast aan de omstandigheden.

 
De schappen wijzen agrariërs ook op hun verantwoordelijkheden. Zo kan ernstige vervuiling van de wegen voorkomen worden door het slik van de wielen van de landbouwvoertuigen te verwijderen voordat deze de weg opgaan. Ook is het de bedoeling om vervuilde wegdelen zo snel mogelijk schoon te (laten) maken en geen grote blokken klei in de berm te laten liggen. Verder kan het nodig zijn om contact op te nemen met het waterschap als dreigt een verkeersonveilige situatie te ontstaan. Er kunnen dan indien nodig borden met een snelheidsbeperking worden neergezet.

Agrariërs die niet volgens de regels werken, kunnen ook voor kosten komen te staan. “Als men niet volgens de spelregels werkt, kan de verkeersveiligheid in gevaar komen. Beide waterschappen houden toezicht op de verkeersveiligheid en het naleven van de spelregels zoals die hierboven vermeld staan. Als de waterschappen, zonder melding van de veroorzaker, geconfronteerd worden met een verkeersonveilige situatie, nemen ze direct maatregelen. De kosten komen voor rekening van de veroorzaker. Bovendien is het zo dat, als een ongeluk wordt veroorzaakt door de slik of verkeerde opslag van bieten, de vervuiler dan aansprakelijk is voor het ongeval”, aldus het schap.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kaatje (5-9-2009 om 21:52)
Ik heb totaal geen binding met het boerenleven.Maar zoals boerendochter zegt. Zonder de boeren geen aardappelen op ons bord en geen suiker in de koffie of thee. Laat staan ons dagelijks boterhammetje. Ik heb geen hond, wel 2 katten,en die vervuilen elke dag hun kattenbak.Ik ruim dus hun stront op.
Boerendochter (5-9-2009 om 13:30)
Wat een nare reacties zeg. Mijn ervaring is dat de meeste boeren de wegen zo goed als schoon houden. Een automobilist moet zijn snelheid aanpassen. En de borden slik op de weg staan er niet voor niets. Heb respect voor de boeren want zonder hen hebben we geen eten!!!
@kaat (5-9-2009 om 12:38)
Wij moeten wel de stront van onze hond opruimen....maar boeren die wat laten leggen, daar gebeurt wellicht wat aan, voelen zich op hun teentjes getrapt :)
Kaatje (5-9-2009 om 11:05)
De meeste domme reacties komen meestal van stadse mensen.Die niet weten wat leven op het platteland is. Je weet dat wanneer het bietentijd is,dat er iets meer slik op de weg kan liggen.Daar moet je als weggebruiker gewoon rekening mee houden. En een gewaarschuwd mens telt immers voor 2.
Patrick (4-9-2009 om 19:34)
Werner: Tot nog toe de enige normale reactie die ik hier lees. Zelfs het Waterschap is van mening dat de boeren hun banden van de tractor moeten schoonmaken,voor ze de weg opkomen. Voor alle anderen:als je op het 'platteland' woont,weet je dat je zulke dingen tegen kan komen!!
Werner (4-9-2009 om 14:36)
De meeste boeren ruimen de slik enzo wel op.. Maar als de boer bieten aant rooien is het vuilste werk,, kan hij maar moeilijk een mobiele wasmachine opt land zette he om de trekker af te poetsen dus dat is maar onzin.. ik ben wel van mening dat als er nie opgeruimd er boetes worde uitgedeelt..
Cookie-instellingen beheren