Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Houdt inbrekers buiten en uw inboedel binnen

Toegevoegd: 24-10-2009, 20.00 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het wordt buiten weer donkerder, de perfecte tijd dus voor inbrekers om er met jouw spullen vandoor te gaan. Zorg dat inbrekers jouw huis overslaan!
 
Niets is zo vervelend als dat er bij u thuis wordt ingebroken. Een onbekende begeeft zich in uw huis en neemt spullen weg. Nu zijn een cd-speler of een televisie wel te vervangen, maar spullen met een emotionele waarde meestal niet.

Iedere minuut 'bezoekt' ergens in Nederland een inbreker een woning. Wist u bijvoorbeeld dat een gemiddelde inbraak 30 seconde duurt? Of dat slechts 1 procent van alle inbraken plaats vindt door het breken van een ruit? De meeste inbraken (ongeveer 90%) worden gepleegd door 'gelegenheidsinbrekers'.
 
Een gelegenheidsinbreker werkt met klein materiaal en gaat niet georganiseerd te werk, maar wordt actief als hij een pand ziet waar vermoedelijk wat te halen is. Vervolgens wil de inbreker maar één ding: snel zijn slag slaan.

Hoe weert u inbrekers?
De beste sloten helpen niet als u tegelijkertijd een raam open laat staan. Wees daarom alert. Om te zorgen dat er niet bij u wordt ingebroken, hier een aantal tips:
- Laat nooit sleutels aan de binnenzijde van het slot zitten;
- Zorg voor inbraakwerend hang- en sluitwerk, voorzien van een keurmerk;
- Berg huis- en autosleutels op een vaste plaats op;
- Merk waardevolle spullen, bijv. met huisnummer/postcode;
- Berg waardevolle spullen op;
- Sluit ramen en deuren goed af;
- Doe de deur altijd op slot (nacht- of penslot), zelfs als u maar heel even weg bent;
- Zorg dat uw huis er bewoond uit ziet, laat bijvoorbeeld het licht aan, als u er niet bent.

Politiekeurmerk
Uit de praktijk blijkt dat er drie factoren zijn waar inbrekers een enorme hekel aan hebben waar ze door worden afgeschrikt, de drie 'L-factoren':
- Licht;
- Lawaai;
- Lang werk.

Dat betekent dat een rondom goed verlichte woning, eventueel voorzien van (buiten)lampen met sensors die reageren op bewegingen en voorzien van goed zichtbare moderne sloten, weinig kans loopt om ongewenst bezoek te krijgen. Een woning die beveiligd is naar de beste geldende normen kan een officieel keurmerk krijgen: het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Bij een dergelijke woning daalt het inbraakrisico, zo blijkt uit de praktijk, met maar liefst 90%. Via www.politiekeurmerk.nl en politie Zeeland is informatie te verkrijgen over dit keurmerk.
 
Is uw huis bestand tegen inbraak? Doe de test!
Woninginbraken komen vaker voor dan u misschien denkt. Ook bij u in de buurt. Inbrekers slaan in Nederland zo'n 100.000 keer per jaar toe. Natuurlijk kunt u niet alles voorkomen. Maar u kunt zelf wel een aantal, dikwijls eenvoudige maatregelen nemen die de kans op inbraak verkleinen. Vul hieronder de korte test in en kom te weten hoe inbraakveilig uw huis is.

Let wel: de korte test biedt GEEN garantie tegen inbraak, maar is bedoeld als hulpmiddel om na te gaan of er mogelijk aanvullende maatregelen nodig zijn voor het beveiligen van uw woning. Klik hier om naar de inbraaktest te gaan. 

Kortom: Zorg dat uw huis goed beveiligd is, want dan is de kans dat er bij u ingebroken wordt veel kleiner!

Zie ook:
- AEGON Inboedel
- Ditzo Inboedelverzekering
- Offerte inboedelverzekering
- Politiekeurmerk.nl
- Slimme beveiliging van je huis
- Vergelijk bijna alle inboedelverzekeringen

Meer preventietips vind je hier.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hopen3 (25-10-2009 om 19:01)
Mijn vader heeft ooit een inbreker op heterdaad betrapt, en aan de politie overgeleverd, en de volgende dag was de dief weer op vrije voeten. Dus dit gaat hem niet worden. Geen politie bellen dus, maar zelf ervoor zorgen dat deze inbreker nooit meer zal inbreken.
Hopen2 (25-10-2009 om 18:52)
En als ik de inbrekers niet hoor, dan waarschuwt onze hond wel of er ongenode gasten zijn. En ook de hond zal niet de politie bellen, maar zich ook ontfermen over de ongenode gasten. Dus onze deur blijft open voor iedere inbreker. Ik beloof dat ik geen politie zal bellen, wat willen ze nog meer
Hopen (25-10-2009 om 18:41)
Ik hoop juist dat ze bij ons inbreken. Ik doe er alles aan om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor inbrekers, maar ze willen of durven niet te komen. Ik doe de deur ook nooit op slot, maar als ik inbrekers zou horen, die zouden koudgemaakt worden. Ik ga dan niet de politie bellen.
Francois (25-10-2009 om 18:22)
@An: Een "inbreker" heeft in jou omschreven situatie altijd het recht om civielrechtelijk tegen jou een zaak te beginnen, het idee zoals de "rijdende rechter". Maar ik weet zeker dat je daar niet bang voor hoeft te zijn, je wint dat echt wel. Dat je misschien voor moet komen ok, maar je wint het.
An (25-10-2009 om 00:59)
Wij hebben twee grote honden, dat schrikt af. Jammer als de honden zouden ingrijpen bij afwezigheid van ons, en 'schade' zouden aanbrengen bij de inbrekers, wij aansprakelijk zouden zijn. We hebben uiteraard voor en achter waarschuwingsborden hangen. Blijft een rare wetgeving in Nederland.
Hv (24-10-2009 om 23:30)
Laat de vuilcontainers niet in de achterpaden staan is een leuk opstapje voor inbrekers
Cookie-instellingen beheren