Zeeuwse risicowijzer gepresenteerd
De brochure beschrijft hoe burgers zich kunnen voorbereiden op een ramp, via welke kanalen zij gewaarschuwd worden en informatie krijgen, wat ze zelf kunnen doen en wat ze van de overheid mogen verwachten. In de brochure staat ook handige achtergrondinformatie en een overzicht met handige websites en telefoonnummers.
De kans op een ramp of crisis is niet groot, een 100% garantie dat er niets gebeurt valt echter nooit te geven. Daarom is het goed dat mensen weten wat ze moeten doen, aldus de betrokkene. Bovendien kan het gebeuren dat de overheid en hulpverleners niet direct hulp kunnen bieden en dat mensen in de eerste uren op zichzelf aangewezen zijn. Burgers worden daarom, door middel van de brochure geadviseerd zichzelf voor te bereiden op een calamiteit.
Er werd niet voor niets gekozen om de brochure op school uit te delen. Eerdere projecten in onder meer het buitenland hebben uitgewezen dat risico-communicatie naar kinderen een groot effect heeft. Niet alleen de kinderen worden er op vroege leeftijd al bewust van gemaakt, maar ook hun ouders worden er bij betrokken omdat er thuis over gepraat wordt.
Voorafgaand aan de presentatie was er ook nog een onaangekondigde ontruimingsoefening in samenwerking met de Terneuzense brandweer. Zo'n 200 kinderen en hun docenten werden uit de school geëvacueerd.
De verschillende gemeenten in Zeeland zullen de wijzer vanaf week 8 verspreiden onder hun inwoners.
Locatie op de kaart
Laatste nieuwsvideo's
24 november 2024
24 november 2024
23 november 2024
22 november 2024
Reageer op dit bericht
Reacties
Zelf reageren? Lees hier de spelregels.
Eerste | Vorige | 1 | Volgende | Laatste |