Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 16 km

Arrestatie in moordzaak St Maartensdijk

Toegevoegd: 10-08-2011, 17.09 uur
Door: Roland de Jong

SINT MAARTENSDIJK - De politie heeft een arrestatie verricht in de zaak rond de moord op de 55-jarige fotograaf Henry Meye uit Sint Maartensdijk.

De verdachte, een 22-jarige man uit Bergen op Zoom, werd vorige week woensdag al aangehouden. Hij wordt volgens het Openbaar Ministerie (OM) tot nu toe alleen verdacht van een gewapende overval op de woning van Meye. De politie heeft over die overval tot nu toe nooit iets naar buiten gebracht, maar deze vond blijkbaar plaats in de nacht van 4 op 5 juni.

De fotograaf werd enkele dagen later, op 8 juni, in zijn woning aan de Keethil doodgeschoten. In de woning werd toen een hennepkwekerij aangetroffen. De politie onderzoekt nu of de overval daarmee verband houdt.

De arrestatie werd verricht door de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN). De recherche heeft de verdachte in zijn woning aangehouden. Daarnaast is in zijn woning een doorzoeking gedaan. De man is afgelopen vrijdag al voorgeleid aan de rechter-commissaris in 's-Hertogenbosch. Hij is voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Het rechercheteam van de BRZN doet verder onderzoek naar de gewapende overval op de woning en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. In het belang van het onderzoek worden geen verdere mededelingen gedaan. De Zeeuwse politie doet nog steeds onderzoek naar de dood van de 55-jarige man.

De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) richt zich op de aanpak en bestrijding van de bovenregionale criminaliteit in de provincies Zeeland, Limburg en Brabant. Het is een samenwerkingsverband van de zes politieregio's in deze provincies. Beheersmatig is de BRZN ondergebracht bij Politie Brabant Zuid-Oost.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
D. (11-8-2011 om 20:01)
@Piet (11-8-2011 om 09:44 uur) De stap voor de jongere is makkelijker bij de straatdealer dan bij de koffieshop. Legaliseren betekent minder criminaliteit en meer mogelijkheden om in de hand te houden. Legaliseren maakt het ongecontroleerde straatdealen kapot. Een 14-jarige komt op dit moment een koffieshop niet binnen. Legitimatie verplicht. De koffieshop verkoopt wiet en hash, de straatdealer verkoopt alles wat geld oplevert. Reguleren net als alcohol lost problemen op. Keihard verbieden niet.
M@r (11-8-2011 om 18:28)
@ Arie: Ben het helemaal met je eens. @ Piet: Over welke stappen heb je het? Je kan beter coffeeshops hebben dan straathandel; daar zijn inmiddels heel veel mensen van doordrongen. Nou jij nog.
Arie (11-8-2011 om 12:40)
@piet En wat denk je van alcohol, wat denk je dat een groter probleem is, wiet of alcoholgebruik? Welke van de 2 is legaal en lust jij zelf eigenlijk ook wel een biertje? Zo komen we dus nergens..
Piet (11-8-2011 om 09:44)
@Arie. Anders legaliseren wij ook rijden door rood licht of alcohol in het verkeer. Want dit komt ook veels te vaak voor. Begrijp dat deze wetten (Opiumwet maw drugswet) er zijn om burgers hiervan te weerhouden, met name jongeren. De stap zou anders wel heel makkelijk worden en ligt de grens dan?
Skiper (11-8-2011 om 09:06)
Niks legaal. Gewoon harder optreden. Nu worden mensen nog na het kweken vrijgelaten. Er moeten straffen komen voor het kweken maar ook voor het verkopen van kweekmateriaal. De overheid heeft hier natuurlijk ook baat bij, anders hadden ze dit gat allang gedicht.
Arie (10-8-2011 om 18:42)
Als het kweken van wiet nu gewoon legaal word gemaakt zullen dit soort excessen ook niet plaatsvinden. Criminaliteit wordt deels veroorzaakt door de overheid zelf.
Cookie-instellingen beheren