Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
95 files van totaal 374 km

Oosterscheldekering gaat dicht

Toegevoegd: 04-12-2013, 19.32 uur
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - De Oosterscheldekering gaan in de nacht van donderdag op vrijdag vermoedelijk dicht. Dat meldt Rijkswaterstaat.

Ook de Algerakering in de Hollandsche IJssel wordt naar verwachting gesloten en ook enkele sluizen worden gesloten. Scheepvaartverkeer kan gedurende de sluiting hinder ondervinden door iets langere wachttijden.

De sluitingen zijn volgens Rijkswaterstaat nodig vanwege de verwachte hoge waterstanden. Morgen trekt namelijk een storm over ons land. De verwachte storm valt samen met springtij. Dit kan voor hoge waterstanden langs de kust zorgen.

De hoogste waterstanden langs de kust en in het IJsselmeergebied worden in de avond en nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 december verwacht. De hoogste waterstanden worden verwacht in het zuidwesten en het uiterste noordoosten.

Zo wordt bij Vlissingen een waterstand verwacht van 3,80 meter boven NAP. Een dergelijke stand komt gemiddeld eens per tien jaar voor. Ook zullen onder andere Hoek van Holland, IJmuiden, Den Helder, het Waddengebied en Delfzijl met hoge waterstanden te maken krijgen.

Vanuit het Watermanagementcentrum worden de waterstanden langs de kust en op de grote meren continu en nauwlettend in de gaten gehouden. Rijkswaterstaat informeert met behulp van waarschuwings- en alarmeringsberichten belanghebbenden, zoals waterschappen, hoogheemraadschappen en veiligheidsregio’s over de waterstandsverwachtingen.

Zo kunnen deze instanties tijdig maatregelen voorbereiden, zoals het sluiten van waterkeringen, het ontruimen van kades en het instellen van dijkbewaking.

Zie ook:
- Voorbereiding op dijkbewaking Zeeuwse kust (04-12-2013)

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (5-12-2013 om 11:10)
@Vlissinger: in 1953 hadden we de zelfde omstandigheden: springvloed en noordwesterstorm. Het verschil is dat we nu in Zeeland waarschijnlijk niet verder komen dat windkracht 9 in plaats van windkracht 12.
Haavee (5-12-2013 om 11:08)
(vervolg) Wordt ook een beetje flauw van vele opmerkingen die ik hier vaak tegenkom van mensen die vanachter hun scherm overal verstand van lijken te hebben en overal commentaar op hebben
Haavee (5-12-2013 om 11:07)
@ Vlissinger, stel dat ze uit voorzorg géén maatregelen zouden nemen, en er gebeurd echt wat, dan ben jij uiteraard ook degene die als eerste gaat roepen dat er geen maatregelen genomen zijn. Beetje kortzichtig zulke uitlatingen die je doet...
Sjors (5-12-2013 om 10:28)
@Vlissinger, volgens mij begrijp jij het niet helemaal. Het is namelijk Extreem hoge waterstand en storm, daarvoor is deze Dam gemaakt, de afspraak is dat hij namelijk sluit bij dit soort weer, anders krijgen we toestanden vanuit 1953, aangezien we nog altijd lager leven dan de zee.
Jan (5-12-2013 om 09:30)
Hé Vlissinger jij heeft 1953 niet meegemaakt anders zou je er wel anders tegen aan kijken, toen waren de mensen ook niet gewaarschuwd en hele families verdronken, dus doet gewoon en denk na voor je oordeeld AUB, en ja er zijn altijd nog mensen bang van het water. Dank u wel Zeeland
J (5-12-2013 om 08:56)
@Vlissinger ben het helemaal met je eens
Cookie-instellingen beheren