Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dronken brokkenmaker aangehouden

Toegevoegd: 11-10-2014, 13.06 uur
Door: Roland de Jong

SLUIS - Een beschonken bestuurder heeft vrijdagavond op de Ridderstraat in Sluis de nodige schade veroorzaakt. De man reed tegen een lantaarnpaal en schampte ook nog drie auto's. De man sloeg daarna op de vlucht.

De politie hield de doorrijder, een 36-jarige man, vervolgens rond 19.25 uur aan bij zijn woning. Een alerte getuige had de man staande gehouden en overgedragen aan de politie. Een blaastest wees uit dat de man bijna vier keer te veel gedronken had. Hij blies 800 ug/l en zijn rijbewijs werd daarop ingevorderd.

Na verhoor op het politiebureau is de man met een proces-verbaal op zak weer vrijgelaten.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
fietser (12-10-2014 om 12:34)
de schade mag ie dus allemaal zelf vergoeden, boete erbij, lesje volgen. Snap sommige mensen niet hoor. Als je dan toch in je eigen woonplaats bent, laat de auto staan, ga die auto dan halen als je nuchter bent of laat je rijden, bel iemand om je te halen, maar neen denken door de invloed van de alcohol nog heel wat te zijn, zeker.
Edel (12-10-2014 om 11:26)
ja en na verhoor op buro was hij plotseling nuchter, omdat hij daarna weer is vrijgelaten. volgens mij is openbare dronkenschap hier even vergeten, oftewel de info is niet volledig. Als hij namelijk alleen te voet naar huis is gegaan is hij nog steeds een gevaar voor de andere weg gebruikers.
Piet (11-10-2014 om 17:05)
Goed gedaan van die getuige hoor. Een veelvuldig misverstand dat telkens weer in de media opdoemt: Iemand "staande houden" (iemand naar zijn naam, woon- of verblijfplaats vragen) mag alleen worden gedaan door een voor dat feit bevoegd opsporingsambtenaar. Iemand "aanhouden" daarentegen mag bij heterdaad door iedere burger worden gedaan. Hij dient de verdachte daarna wel ten spoedigste over te dragen aan een bevoegd opsporingsambtenaar. M.a.w. die oplettende getuige heeft de verdachte op heterdaad "aangehouden".
Cookie-instellingen beheren