Door: Roland de Jong
HEINKENSZAND - De gemeente Borsele gaat de komende tijd zo'n 40 procent van alle verkeersborden binnen de bebouwde kom verwijderen. Het doel? De verkeersveiligheid bevorderen.
In totaal worden er ongeveer 450 verkeersborden weggehaald. Het gaat hierbij onder andere om verkeersborden die volgens de gemeente hun doel voorbij schieten. "Onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) wijst uit dat slechts 15 procent van alle aanwezige verkeersborden wordt waargenomen door weggebruikers. Nu Borsele een groot deel van haar verkeersborden weghaalt, worden de overblijvende borden beter waargenomen", zo stelt een woordvoerder.
De gemeente verwijdert alleen verkeersborden als de verkeerssituatie zich daar voor leent. "De locaties worden hierdoor overzichtelijker en verkeersveiliger. Bijkomend voordeel is dat de beeldkwaliteit binnen de dorpen aanzienlijk verbetert", aldus de gemeente.
Ook worden binnen de bebouwde kom alle ‘honden’ borden weggehaald. "Omdat sinds in de Algemeen Plaatselijke Verordening is geregeld dat binnen de bebouwde kom alle honden aangelijnd moeten zijn en dat hondenpoep meteen door de hondenbezitters moet worden opgeruimd."
Reageer op dit bericht
Reacties
Nieuwe reactie plaatsen:
Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.
Zelf reageren? Lees hier de spelregels.
ben (4-8-2015 om 18:43)
Veel mensen hebben een bord voor hun hoofd, maakt voor de veiligheid niet zoveel uit een verkeersbord meer of minder
Rick (4-8-2015 om 13:39)
Ger: inderdaad; elke week zie je wel het resultaat, zoals bochten die niet gehaald worden, bomen waar ze net niet tussenin kunnen mikken, etc........
lowieke (4-8-2015 om 13:02)
Wanneer een bord voor vervanging in rekening wordt gebracht kost dat € 500. Mij lijkt het logisch om wanneer de mensen de borden toch niet zien even [ 450 x 500 - aanmaakkosten ] te besparen en de borden gewoon te laten hangen tot het een keer uitkomt om ze op te ruimen. Natuurlijk kunnen ze hergebruikt worden zonder verder bewerking. Dan gaat de gemeente verantwoord om met het geld van de burgers in een tijd van bezuinigingen..
Piet (4-8-2015 om 12:59)
En Ger laten ze er dan in Goes ook een paar neerzetten in het centrum met 30 km per uur. Dat lijkt af en toe wel een circuit. Daarnaast bij de zebrapaden verkeersdrempels plaatsen want wat daar allemaal wel niet gebeurt....
peter (4-8-2015 om 12:35)
he he word tijd maar dan in heel nederland.
Jan (4-8-2015 om 12:34)
Nu de ham vraag wie heeft toen der tijd besloten om zoveel borden te plaatsen EN WIE HEEFT DAT ALLEMAAL BETAALD TOEN???en nu weer weghalen wat kost dat allemaal weer de gemeente ga wel makkelijk met geld van één ander om hier,IDD Ger daar heeft jij helemaal gelijk in en daar doen ze nu net niets mee want dat kost weer geld bij de gemeente!!!het is allemaal maar tegenstrijdig als het kan, het kost alles maar het mag ook weer niets kosten, tja ik zegt het nog een keer het is geld van onze burgers die deze onzin moet bekostigen belastingen en belastingen.
Geniet van je vakantie zolang het nog kan !!!
Eerste |
Vorige |
|
1 |
2 |
|
Volgende |
Laatste |