Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Boete voor energieverkopers Wemeldinge

Toegevoegd: 12-08-2015, 19.37 uur
Door: Roland de Jong

WEMELDINGE - In Wemeldinge heeft de politie vandaag vier verkopers beboet omdat ze langs de deuren gingen zonder vergunning.

Volgens de Kapelse wijkagent Silvan Vael waren er meerdere klachten binnengekomen over de handelswijze van de verkopers. Vier verkopers kregen een bekeuring omdat ze langs de deuren gingen met energiecontracten zonder de benodigde vergunning.

De politieagent raadt mensen die achteraf spijt hebben van de gesloten overeenkomst zich te beroepen op de Wet koop op afstand. Ze kunnen daardoor binnen 14 dagen kostenloos onder het contract uit.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Simon (14-8-2015 om 15:13)
Vanmiddag om 15.00 hier ook (studenten?) aan de deur gehad om wat te proberen maar ik heb geen interesse dus gauw klaar mee. wel even politie ingelicht of het klopt. Ik heb niet naar vergunning gevraagd omdat ik geen interesse heb.
AmiceT (13-8-2015 om 15:15)
Sluit me helemaal aan bij de visie van Dhr. W. Kruit en van anderen. Zijn dikwijls erg vervelende lieden. Er kan overigens ook een landelijke vergunning zijn, maar die is gebaseerd op de Colportagewet. Maar ook dat geval dient de vergunning getoond worden. Kortom goed dat er tegen op getreden wordt. Het beschermd toch mensen, die op zo'n moment overdonderd worden door een stelletje vlotte praters zonder enige kennis van zaken.
W. Kruit (13-8-2015 om 12:52)
Cor, wel politiewerk. Voor verkoop aan de deur (ambulante verkoop) is in (ik neem aan) elke gemeente een vergunning nodig. Verkoop aan de deur zonder vergunning, levert een overtreding op van de APV van de betreffende gemeente op. Daar mag elke algemeen opsporingsambtenaar (Art. 141 WvSv) en elke voor dat feit bevoegde BOA (Art. 142 WvSv) tegen optreden... Als er een politieman tegen optreedt, zal dat doorgaans door de wijkagent (buurtregisseur) gebeuren...
vlissingen (13-8-2015 om 11:11)
Heb er in vlissingen laatst ook 2 aan m'n deur gehad, ze beweerden inderdaad de goedkoopste te zijn, snotjong van 21 die waarschijnlijk nog thuis woont en nooit de energierekening voor papa of mama heeft betaald
Franky (13-8-2015 om 10:11)
@ Cor, Er zullen helaas altijd mensen zijn die er in trappen, anders was deze manier van "verkoop" al lang niet meer aan de orde. Stel ze hadden wel een ventvergunning gekregen dan waren ze gewoon vogelvrij om hun "waar" aan de deur te verkopen. Als er meerdere mensen op dezelfde dag over de zelfde groep colporteurs klagen dan is er vast en zeker wat aan de hand, in die zin durf ik te stellen dat politie optreden dan zeker gewenst is. Het is dan wel geen misdrijf, blijft een APV feit, maar dat wil niet zeggen dat het minder belangrijk is. De APV is juist in het leven geroepen om de wijk/omgeving leefbaar en fatsoenlijk te houden. Misdrijven hebben zeker prio 1 maar wanneer leefbaarheid en fatsoen in het geding komt ook Politie! ;-)
wim (13-8-2015 om 07:18)
Ik koop nooit aan de deur ik vertrouw deze mensen niet want er zit altijd wel wat achter wat niet positief is,kijk uit met zulke verkoop technieken..
Cookie-instellingen beheren