Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Inbrekersgilde zit niet stil tijdens Kerst

Toegevoegd: 26-12-2015, 13.13 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Inbrekers hebben in onze provincie vanaf Kerstavond tot Tweede Kerstdag rond het middaguur zeker dertien keer een woninginbraak gepleegd of een poging daartoe gedaan. Dat blijkt uit cijfers die de politie bekend heeft gemaakt.

Donderdagmiddag werd al een woninginbraak gemeld aan Valeriusstraat in Veere. Donderdagavond werden nog eens twee inbraken en een poging daartoe gemeld. Bij een pand aan de Oude Rijksweg in Krabbendijke bleef het bij een poging, aan de Grintweg in Yerseke en aan de Zanddijk in Hansweert slaagden de inbrekers er wel in om binnen te komen.

Vrijdagmiddag werd ingebroken aan de Paukenhoekstraat in Kapelle. 's Avonds werden inbraken gemeld aan de Mulockstraat en aan de Rodedomp (poging inbraak) in Zierikzee en aan het Parkzicht in Waarde. Ook sloegen dieven hun slag in de Paul Krugerstraat in Vlissingen.

Vrijdagavond werden ook nog vier inbraken gemeld in Zeeuws-Vlaanderen. Zo werden aan de Zoutziedersstraat en de Zeildijk, beiden in Hulst, woninginbraken ontdekt. Verder lukte het ongenode gasten om binnen te komen bij panden aan de Vlasstraat in Eede en de Hulsterweg in Terhole.

De slachtoffers van de inbraken hebben aangiften bij de politie gedaan. De buit bij de inbraken bestond onder meer uit computerapparatuur, bankpasjes, drank, kluis en geld. De politie roept eenieder op om tijdens de feestdagen alert te blijven en bij verdachte situaties direct het alarmnummer te bellen.

"Met Kerst zoeken veel mensen hun familie en vrienden op. Dat weten helaas ook inbrekers. Het is belangrijk dat u maatregelen treft. Maak afspraken met uw buren en geef uw woning een bewoonde indruk. Hoort of ziet u iets ongewoons? Aarzel niet en bel direct 112", aldus een woordvoerder.

Bloedspoor
De politie doet onderzoek naar alle gemelde inbraken. Bij één van de inbraken in Zeeuws-Vlaanderen, die in Eede, werd een bloedspoor gevonden dat ook wordt onderzocht. De politie schrijft op Facebook dat men vrijdagavond een inbraakmelding binnenkreeg.

De bewoners waren op dat moment niet thuis, maar de bewoner kreeg via een app op zijn smartphone door dat er een alarmmelding binnen was gekomen van een beveilingssysteem. De politie ging ter plekke maar trof niemand meer aan. Wel werd er dus een bloedspoor gevonden waarop DNA-onderzoek zal worden gedaan om zo een poging te doen de dader(s) te achterhalen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (26-12-2015 om 19:51)
Het is weer de moeite wat de inbraken betreft zelfs bij afwezigheid overdag is je woning niet meer veilig, bij ons is wat sluitwerk van deuren en ramen goed beveiligd maar voor ruiten te vernielen kan je niets voor doen bij afwezigheid vragen wij aan de buren of die thuis zijn en zo maken wij afspraken zowel links als rechts van de woning bekend waar we zijn en houden alles goed in de gaten of er wat vreemds gebeurd
rien (26-12-2015 om 14:09)
waarom zou je aangifte doen,hoeveel word er op gelost? alleen bij verzekerde waardevolle spullen zeg ik correct,maar als het niet verzekerd is heeft het weinig zin. beter zelf sherlock spelen en als je ze vind uitnodigen voor een bezoekjeaan jouw huis( mogelijk met lichte dwang) hoe triest is het gestelt in oms land dat de politie gewoonweg geen tijd of middelen mag of kan inzeteen ,ik denk ook dat de heren en dames agenten dit liever zouden oplossen ,dan dat cowboytje moeten spelen met lasergun of flits- foto apparatuur. een burgerwacht met stilzwijgende bevoegdheid om drie taken tegelijk uit te voerenn.l. opsporing ,berechting en uitvoering hiervan. daarna kan justitie het vervolgtraject starten.
Cookie-instellingen beheren