Door: Rolf de Feijter
GOES - Een 34-jarige man uit de gemeente Borsele is maandag aangehouden omdat hij een gevonden telefoon op Marktplaats had gezet.
De eigenaar van de telefoon, een 29-jarige man uit Goes verloor zijn telefoon afgelopen weekend tijdens een busreis. Al snel kwam hij erachter dat zijn telefoon blijkbaar was gevonden en op Marktplaats te koop werd aangeboden. De Goesenaar deed aangifte van verduistering.
Een daarop volgend politie onderzoek kwam uit bij de man uit de gemeente Borsele. Hij had de telefoon waarschijnlijk in de bus gevonden en zette deze vervolgens te koop.
De verdachte is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar een politiebureau. Hij is daarna met een dagvaarding op zak naar huis gestuurd. Later zal hij zich voor een rechter moeten verantwoorden.
Reageer op dit bericht
Reacties
Nieuwe reactie plaatsen:
Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.
Zelf reageren? Lees hier de spelregels.
Tholenaar (16-1-2016 om 08:56)
@De Kenner. Dat is niet zo netjes van die buschauffeur, Zijn toch ook vertrouwens personen, er zijn toch wel meer mensen die wat spullen vergeten in de bus mee te nemen. Goed dat de waarheid nu boven tafel is. Dit is wel het einde van zijn loopbaan zeker als buschauffeur.
busreiziger (13-1-2016 om 18:52)
Hij heeft het hele weekend de tijd gehad om de "gevonden" telefoon terug te geven. Dan zijn deze consequenties niet meer dan normaal.
W. Kruit (13-1-2016 om 12:06)
@Jan, voordat je een gevonden voorwerp als eigendom gaat beschouwen, lees dit eens: https://www.verlorenofgevonden.nl/wat-zegt-het-wetboek.
In het Burgerlijk Wetboek staat in wel 8 artikelen precies omschreven wat de rechten en plichten zijn van zowel de vinder als de eigenaar van een "onbeheerd aangetroffen voorwerp". Als je iets vindt wordt je houder èn onmiddellijk bezitter van dat voorwerp, maar geen eigenaar. Als je de vondst op de voorgeschreven wijze aangeeft bij de daarvoor aangewezen instantie (meestal de gemeente) wordt je - als zich geen eigenaar heeft gemeld - na een jaar eigenaar van het gevonden goed. Doe je dat niet en houd je het voorwerp voor jezelf, dan maak je je schuldig aan verduistering (Art. 321 WvSr).
De kenner! (13-1-2016 om 11:13)
- De telefoon was per ongeluk in de bus vergeten in het netje van de stoel ervoor.
- Volgende dag telefoon weg en is bij de chauffeur gevraagd of de telefoon gevonden was. Er is toen meerdere malen in de bus gezocht.
- De buschaffeur heeft helpen een formulier op te stellen voor de reisverzekering van de eigenaar.
- De chauffeur heeft het omgeroepen in de bus dat iemand zijn telefoon was kwijtgeraakt.
Er is wel 10 keer gesproken met de chauffeur over de vermissing van de telefoon en alle zaken eromheen, maar er is glashard gelogen door de chauffeur, WANT;
Wat blijkt, de BUSCHAUFFEUR ZELF had de telefoon gestolen en aangeboden op marktplaats. Simkaart tijdens de reis al weggegooid en telefoon naar de fabrieksinstellingen gezet.!
Franky (13-1-2016 om 02:30)
@Jan,
Borrelpraat niveau... Verduistering van een telefoon vergelijken met een verkrachting, gaat niet echt op vind je niet?
Maar niet om de moraalridder uit te hangen, een normaal mens zoekt de eigenaar via de telefoon op, of levert deze bij de gemeente af. (politie doet geen gevonden voorwerpen meer.)
Als je iets verliest / kwijt raakt wil niet zeggen dat je ineens geen eigenaar / houder meer bent, waarschijnlijk de definitie van het woord "Res Nullius" verkeerd geïnterpreteerd. ;-)
André (12-1-2016 om 21:21)
Sterker hij wist wie de eigenaar was omdat er aan hem navraag naar was gedaan of de telefoon gevonden was.
En dan gewoon doen of je van niets weet.
Dat verdient zeker een dagvaarding.
Eerste |
Vorige |
|
1 |
2 |
|
Volgende |
Laatste |