Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Vanaf vandaag is het mogelijk om in de regio Zeeland-West-Brabant via WhatsApp vragen te stellen aan, of meldingen te doen bij de politie. Het gaat om een proef die tot 30 juni loopt.
Vanmiddag is het Politie WhatsApp-nummer 06-52528336 geopend. "De burger stuurt via het telefoonnummer een WhatsAppbericht met zijn melding. Dat kan zijn over overlast, afspraken, aanrijding materieel, zorgmeldingen etc."
"De politiemedewerker neemt vervolgens contact op met melder. In principe eerst via WhatsApp, maar terugbellen of eventueel mailen is ook een optie. De melding wordt zoals gewoonlijk opgenomen in de politiesystemen", zo legt de politie de werking uit.
De berichten worden uitgelezen van 07.00 uur tot 22.00 uur, 7 dagen in de week. "Het is dus niet bedoeld voor 112 spoedmeldingen. De pilot loopt ook alleen in de eenheid Zeeland-West-Brabant en niet bij andere politie-eenheden in de rest van het land", zo benadrukt de politie.
Reageer op dit bericht
Reacties
Nieuwe reactie plaatsen:
Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.
Zelf reageren? Lees hier de spelregels.
t Is wat (19-3-2016 om 16:53)
Buurtpreventiebeheerder: volgens mij zijn er nog lang niet in alle wijken whatsapp nummers in gebruik. Zou tenminste niet weten wat van Oost-Souburg het nummer is van de bomenwijk?? Ik vind het dus wel handig, heb het nummer direct in m'n mobiel gezet...
Toon (18-3-2016 om 22:07)
Goede zaak enne de buurtpreventie blijft erg belangrijk. Dankzij "onze politiek" is veel veiligheid uitgehold. De Politie moet, klinkt nu wel erg strak, met handboeien aan werken. Bewezen is dat veel info op straat ligt. Bij de "gewone" mensen. Kennis samen delen en dat gaat uitbetalen in positieve zin. Elk dorp zijn politiepost is over (jammer genoeg), maar al deze methoden kunnen toch veel compenseren. Dus ook de zg. "wijkagent". 30/40 jaren terug: altijd de nodige Politie op straat en met minder personeel. Nu met ruim 60.000 personeelsleden minder mensen op straat.
Politiek moet afblijven van Politie en Defensie. Die hebben geen egotrippers nodig
die geen kennis van zaken hebben. Veiligheid: daar gaat het om. Ze zijn d'r geld waard!
Franky (18-3-2016 om 18:43)
Dit is het wiel opnieuw uitvinden wat ook nog niet functioneel is, laat staan dat WhatsAapp NIET bekend staat als veilige communicatie.
Verder heb je hiervoor 0900-8844, praat makkelijker en de centralist kan meteen doorvragen, functioneler dus.
De opgesomde zaken zijn dus puur zaken waar een wijkagent van op de hoogte gesteld dient te worden.
Misschien een optie voor wijkagenten om gezamenlijk eens in de 2-3 weken een inloopavond te houden? (in een buurthuis bijv.)
Dit doet men in de grote steden ook, werkt prima en er komt genoeg volk op af.
Wil je het "anoniem" melden dan kun je ook het politie bureau inlopen en daar je verhaal doen.
Mijn mening; leuk bedacht maar niet functioneel.
Buurtpreventie beheerder (18-3-2016 om 17:02)
Das allemaal wel leuk en aardig.... maar zijn de buurtpreventie groepen nu weer voor niets opgezet?
Eerste |
Vorige |
|
1 |
|
Volgende |
Laatste |