Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 101 km

Celstraf geëist voor plofkraak Terneuzen

Toegevoegd: 27-03-2017, 19.36 uur
Het onderzoek bij de geldautomaat in 2013.
Het onderzoek bij de geldautomaat in 2013.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 38-jarige Axelaar J. el H. is maandag in Middelburg een celstraf van achttien maanden waarvan drie voorwaardelijk geëist. Twee medeverdachten, de 22-jarige H. O. uit Terneuzen en zijn even oude plaatsgenoot D. G. hoorden achttien maanden waarvan zes maanden respectievelijk zestien maanden waarvan zes voorwaardelijk tegen zich eisen.

Het trio wordt ervan verdacht in de nacht van 12 maart 2013 in Terneuzen geprobeerd te hebben de pinautomaat bij winkelcentrum Zuidpolder in Terneuzen op te blazen. Daarnaast zou El H. een jaar daarvoor iemand hebben bedreigd en wordt O. ook nog verdacht van het bezit van softdrugs.

Op de bewuste datum hoorde een agent die in de buurt van de pinautomaat woonde een harde knal en zag vanuit zijn woonkamer enkele mannen weglopen. Hij belde zijn collega's en omdat het behoorlijk sneeuwde hoefden die alleen maar de sporen te volgen. Die liepen tot aan de woning van een vriendin van El H., waar het trio ook kon worden aangehouden.

De drie ontkennen, maar de officier van justitie had zo zijn twijfels. Zo stond op een laptop de zoekterm geldlade+blauwdruk+pionautomaat en lagen er driemutsen, die de daders op zouden hebben gehad, te drogen op de verwarming in de badkamer te drogen.

Volgens de advocatuur heeft het Openbaar Ministerie weinig tot geen bewijs en valt er genoeg af te dingen op het onderzoek. Zo werden de voetsporen gevolgd vanaf een parkeerplaats in plaats vanaf de pinautomaat, gebeurde het volgen van de sporen vanuit de auto en hadden de verbalisanten geconstateerd dat hun eigen voetsporen al na tien minuten niet meer te zien waren. Waarom de voetsporen van de verdachten, die dus meer dan een half uur oud moest zijn, nog wel te zien waren kwam niet boven water. Zij meenden dan ook dat hun cliënten vrijgesproken moest worden.

Dat de zaak zo lang 'op de plank' is blijven liggen komt volgens het OM door het planningsregime van de zogeheten verkeerstoren. De uitspraak is over twee weken.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren