Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 96 km

Ambtenaar verduisterde kwart miljoen euro

Toegevoegd: 10-05-2017, 12.56 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Een voormalige medewerker van GR de Bevelanden en de gemeente Goes heeft in de periode 2010-2015 voor in totaal 261.281 euro verduisterd. Ook cliënten zijn gedupeerd, zo melden de betrokken gemeenten.

Volgens de gemeenten heeft de fraude plaatsgevonden binnen de schuldhulpverlening. Er zou misbruik zijn gemaakt van toegekende taken en bevoegdheden. “Het is schrijnend dat ook misbruik is gemaakt van de kwetsbaarheid, afhankelijkheid en vaak ook onwetendheid van schuldenaren”, zo laat een woordvoerder weten. Schuldeisers zijn namelijk voor 110.325 euro gedupeerd en bij zestien schuldenaren gaat het in totaal om 14.718 euro. Alle financieel  benadeelden zijn op de hoogte en schadeloos gesteld.

In november 2015 meldde een bank het vermoeden bestond dat de betreffende medewerker geld overmaakte naar de eigen privérekening. Na deze melding is een bedrijfsrecherchebureau direct opdracht om een extern onafhankelijk fraude-onderzoek te doen.

“De medewerker is meteen op non-actief gesteld. Op basis van het frauderapport is aan betrokkene strafontslag verleend en aangifte gedaan bij de politie”, zo meldt de woordvoerder, die ook laat weten dat de ambtenaar bekend stond als een ervaren en betrokken medewerker.  

Voor gedupeerde cliënten van schuldhulpverlening is een speciaal telefoonnummer opengesteld: 06-45580607. Dit nummer is tot en met vrijdag 12 mei 2017 van 09.00 tot 20.00 uur bereikbaar. De verwachting is dat in het najaar van 2017 de rechtbank de strafzaak zal behandelen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
middelburger (11-5-2017 om 12:38)
Deze man heeft jaren gejat en dus ook rente ontvangen, mijn voorstel is dan ook. Een ieder schadeloos stellen en tevens 5% rente afdragen, mocht dit niet binnen een half jaar lukken, dan kunnen we toch wel zijn huis innemen en die verkopen. Hetgeen wat daarvan overblijft kunnen we mooi een beetje de staatsschuld mee aflossen. Zo hebben we er allemaal baat bij en stel je gelijk een goed voorbeeld voor de anderen.
goesenaar (11-5-2017 om 10:24)
vind het niet zo vreemd!! wat daar gebeurt kan gewoon niet.uitkeringen vallen onder de beslag vrije voet (artikel 475b) maar wordt niet na geleeft dat betekent dat mensen 2500, euro pj terug moeten krijgen van goes. en dat mag met terug werkende kracht ( 5 jaar )dat is waarschijnlijk bij 150 mensen gebeurt.dat gaat in de miljoenen lopen.dus wat is dan 4 ton.en de burger betaald.
michelle (10-5-2017 om 19:42)
@ peter de quaak wat bedoel je nou?
A.M. BERBEN (10-5-2017 om 16:29)
Ik mag toch hopen dat de GR allereerst de gedupeerden schadeloos stelt en daarna ook een regeling bedenkt om de crediteuren van deze gedupeerden schadeloos te stellen. Daar zou nu allermeest alle aandacht naar moeten gaan inclusief het bedenken van een systeem dat herhaling van deze zaak onmogelijk moet maken.
Betrokken? (10-5-2017 om 15:44)
Weinig geloofwaardig dat de ambtenaar bekend stond als een ervaren en betrokken medewerker. Waarschijnlijk heeft hij zich zo voorgedaan en is er een heel leger ingetrapt. Het is bekend dat één van de kernkwaliteiten van fraudeurs is om zich geloofwaardig te maken terwijl ze hun werkgever en, in dit geval, mensen die om hulp vragen gewoon bestelen. Minstens 2 uur werkstraf voor dit persoon vind ik.
peter de quaak (10-5-2017 om 14:11)
Ambtenaren zijn ook mensen, dit voorkomen zal niet gaan maar wel zuur voor de gedupeerde die al in de problemen zaten. Vertrouwen in de overheid loopt de laatste jaren wel vaker een deuk op. Probleem is dat alles is wegbezuinigend, niets meer kan en controle ontbreekt. Regels zijn regels, normaal nadenken is een probleem bij de overheid en iedere burger is standaard een crimineel. Tot 1990 kwam dit ook voor maar was er nog controle en konden ambtenaren zelf nadenken en nog wel eens van de regels afwijken. Tegenwoordig kan niets meer en dus begint iedereen te piepen als een ambtenaar de fout in gaat terwijl het vroeger ook voor kwam. Verschil, toen was de regelneu.....ij stukken minder en kwam het eerder aan het licht.
Cookie-instellingen beheren