Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Eerste zeehondenpup aangespoeld en gered

Toegevoegd: 14-06-2017, 22.06 uur
De zeehondenpup is naar A Seal in Stellendam gebracht.
De zeehondenpup is naar A Seal in Stellendam gebracht.
© Foto: EHBZ Zuid
Door: Roland de Jong

BROUWERSHAVEN - In de buurt van Brouwershaven is woensdagavond voor het eerst dit jaar een zeehondenpup aangespoeld. Het dier is naar een opvanglocatie gebracht.

De jonge zeehond, een zogeheten huiler, werd opgemerkt door een Duitse toerist. Die nam contact op met de Eerste Hulp bij Zeezoogdieren (EHBZ) Zuid. Toen die arriveerde hadden omstanders al geprobeerd om het diertje te vangen. Dit was echter niet gelukt en daarom verzocht de EHBZ bij aankomst alle aanwezigen om op ruime afstand te blijven.

“Na enige tijd klom het huilertje opnieuw terug op de basaltglooiing en konden wij ons over hem ontfermen”, aldus Albert Dijkstra van de EHBZ. De pup is overgebracht naar A Seal in Stellendam. Volgens Dijkstra overleeft een zeehondenpup in de eerste drie weken niet zonder moedermelk. “Zonder hulp zou deze het op eigen kracht niet redden”, aldus Dijkstra.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tonnie (22-6-2017 om 23:00)
@Ap; survival of the fittest betekent dat de wezens die zich weten aan te passen overleven (to fit=passen), niet dat de sterkste overleeft. Het gaat dus niet om individuen.
Jeroen (15-6-2017 om 22:16)
@ Ap, Sorry ik ben met je eens dat je de natuur zijn gang moet laten gaan, maar dat doet de mens helaas juist niet. Er wordt wereldwijd van alles op het land, in zee en in de lucht verschrikkelijk verziekt door de mens met alle vervuiling, lawaai door schepen en vliegtuigen, sterke telecom- en sonarsignalen enz. De mens is er de oorzaak van dat veel dieren in nood komen. Het minste wat we dan verplicht zijn is om hen zo veel mogelijk te helpen en als zij weer opgeknapt en aangesterkt zijn weer uit te zetten.
Ap (15-6-2017 om 14:04)
Jeroen, sorry maar niet mee eens. Je moet de natuur zijn gang laten gaan. Survival of the fittest. Door die menselijke goedbedoelde bemoeienis door zwakke zeehondjes (en vogels/vissen/etc etc) te gaan opvangen, verzorgen en later weer vrij te laten maak je de diersoort alleen maar zwakker waardoor ze het mogelijk juist eerder moeilijker krijgen te overleven.
Jeroen (14-6-2017 om 23:49)
Altijd mooi wanneer een dier in nood gered wordt. En over een tijdje kan hij lekker los gelaten worden en hopelijk een mooi en lang leven tegemoet gaan. Gelukkig zijn er mensen met een hart die zich over dieren in nood ontfermen, hen opvangen en verzorgen zo lang als dat nodig is.
Cookie-instellingen beheren