Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 70 km

Ouderen opgelicht door messenslijper

Toegevoegd: 17-05-2019, 11.13 uur - Update: 17-05-2019, 15.42 uur
Ouderen opgelicht door messenslijper
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een zogeheten scharensliep die zijn klanten oplicht. De afgelopen weken werden zeker drie personen in onze provincie het slachtoffer van iemand die langs de deuren ging om scharen en messen te slijpen maar uiteindelijk zijn klanten dupeerde.


Volgens de politie werd in Axel bijvoorbeeld de afspraak gemaakt dat voor 7,50 euro twee messen geslepen zouden worden. Toen de scharensliep klaar was, bleken de kosten opeens 7,50 euro per mes te zijn. Uiteindelijk gaf de man zelfs geen wisselgeld meer terug en ging deze er vandoor met een briefje van 50 euro.

In Goes was de afspraak dat de scharensliep voor 9,95 euro enkele messen en een schaar zou slijpen. Maar bij aflevering was het bedrag bijna vertienvoudigd naar 92,50 euro. Het oudere echtpaar dat de opdracht had gegeven werd dusdanig geïmponeerd dat ze het geld toch maar betaalden.

"Tot slot betaalde in Middelburg een dame 200 euro voor het slijpen van enkele messen, veel te veel natuurlijk. In alle zaken bleek dat de messen en scharen slecht of helemaal niet geslepen waren. Er is een vaag signalement van de mogelijke verdachte wat op sommige punten overeenkomt. Het zou gaan om een forse man met een kaal hoofd. Hij zou in een donkerkleurige auto kunnen rijden", zo zegt de politie.

De politie raadt mensen aan om niet zomaar scharen en messen te laten slijpen. "Een keiharde waarschuwing voor oudere mensen: laat niet uw scharen of messen slijpen door iemand die aan de deur komt en die u niet kent. De kans dat u opgelicht wordt is heel erg groot", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (17-5-2019 om 16:07)
Kan het zijn dat deze man ook in Ter Reede (Vlissingen) geweest is? De cliënt waar ik was had geen messen of #charen die geslepen moesten worden, gelukkig. Maar hij is daar dus wel geweest. Misschien moet het personeel dus ff de mensen waarschuwen...
KeeK (17-5-2019 om 15:14)
Sorry hoor maar als je anno 2019 nog in deze dingen trapt ben je niet slim bezig.. Er zijn zelfs mensen die hun pincode via telefoon dorgeven dan vraag je je wel af of die mensen labiel zijn en gewoon zorg nodig hebben of iemand die hun geldzaken regelt met controle.. Ik denk als ik langs de deur ga als briefgeld strijker ik het nog mee krijg ook ! Ik maak uw papiergeld weer mooi en breng het erewoord terug hoor !!!
vlissinger (17-5-2019 om 14:40)
hoe vaak word je niet gewaarschuwd maar toch.. ik had een moeder die was in de negentig die liet ze niet ttoe dus eigen schuld dikke bult
Kees (17-5-2019 om 13:06)
Messen slijpen? Puntmessen gooi ik gewoon weg als ze bot zijn en koop ik nieuwe en voor de grote messen ligt er een aanzetstaal in de keukenlade. zon ronde staaf waar je zelf de messen mee kan slijpen eenvoudig. De meesten hebben dat wel in de la liggen.
Michelle (17-5-2019 om 12:02)
Wat een hond!! Voor vijf euro koop je een schaar bij de bouwmarkt. Hoop dat ze hem in de kraag vatten!
JWZ (17-5-2019 om 11:51)
Laf hoor. Vraag maar eens of hij bij mij langskomt. Mijn messen zijn "geslepen".
Cookie-instellingen beheren