Door: Manfred Berrevoets
DISHOEK - Gemeente Veere en de politie zijn klaar met de jeugdoverlast op het strand bij Dishoek. Diverse maatregelen moeten zorgen voor het stoppen en bewustwording van de overlast.
De laatste tijd kregen gemeente en politie veel klachten over overlast door jongeren op het Dishoekse strand. Ook op woensdagavond 2 juni. Agenten troffen op het strand ter hoogte van de Kaapduinseweg ongeveer honderd jongeren in de leeftijd tot 25 jaar aan. Volgens een melding was sprake van vernielingen en het gebruik van alcohol en drugs. De agenten zagen veel afval bij de strandovergang liggen. Veel jongeren waren aangeschoten of zelfs dronken.
De afgelopen tijd treffen jongeren uit voornamelijk de drie Walcherse gemeenten elkaar onder deze omstandigheden. Naast alcohol en drugs wordt ook lachgas gebruikt. Bovendien zijn een reeks vernielingen gepleegd, zoals strandhuisjes opengebroken en een toiletgebouw vernield. Op het strand worden flessen kapot gegooid en ander afval achter gelaten.
Vorige zomer begonnen deze vernielingen en misdragingen. Door de groepsgrootte en de omstandigheden zorgen de jongeren voor directe en indirecte ernstige overlast, wat zelfs intimiderend over kan komen. Volgens de gemeente en de politie is de maat vol en moet dit stoppen.
Naast agenten en bijzondere opsporingsambtenaren (boa) houden vanaf donderdagmiddag 3 juni ook beveiligers van een beveiligingsbedrijf toezicht op het strand en de directe omgeving. Zij zijn de komende tijd 's middags en 's avonds aanwezig om zoveel mogelijk jongeren en alcohol te weren.
Gemeente en politie wijzen ook op de ouders/verzorgers van deze jongeren: "Het oplossen van problemen door gedrag van jongeren is niet alleen een taak van de gemeente, politie of jongerenwerk, maar ook een verantwoordelijkheid van de ouders of verzorgers. Het is onze gezamenlijke taak om kinderen duidelijk te maken wat wel en niet getolereerd wordt", aldus burgemeester Rob van de Zwaag van Veere. De gemeente Veere zal aan de ouders/verzorgers van jongeren, die eerder een bekeuring hebben gehad, een brief sturen om hen te wijzen op deze ongewenste situatie.
Agenten en boa zullen ook toezicht houden. Zo zal de politie onder andere controleren op de toegangswegen naar Dishoek. Dat geldt ook voor het rijden op de fietspaden door brom- en snorfietsen. Bij de gezamenlijke aanpak zijn ook jongerenwerkers en de Stichting Strandexploitatie Veere betrokken. Deze brede aanpak is nodig omdat de overlastgevers vooral uit de gemeente Middelburg en Vlissingen afkomstig zijn.
Reageer op dit bericht
Reacties
Nieuwe reactie plaatsen:
Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.
Zelf reageren? Lees hier de spelregels.
willem (6-6-2021 om 09:00)
de jeugd is teveel verwend--doet de idiootste dingen en laten na hun "feesten" een enorme puinhoop achter. alles onder het mom van corona die zulke feesten verbood. dat tuig zwaar beboeten--en de rekening presenteren van het opruimen. stop eens met het tolereren van dat gedrag. ik ben ook jong geweest maar dingen vernielen kwam niet bij ons op. niet meer waarschuwen--daar lachen ze om, maar meteen op de bon.
John (5-6-2021 om 18:20)
Als ik het stukje lees dan zie ik dat er wordt vernield en intimidatie door de in grote getale van de aangeschoten/dronken jeugd.
Dat is gewoon onacceptabel en dient te worden opgetreden.
Het goed praten van dergelijk gedrag en een onzinnige aanval richting overheid zegt mij al genoeg...
Jaap (4-6-2021 om 14:42)
Laat de gemeenten eerst eens naar zichzelf kijken, het is mede door hun beleid en dat van de woningcorporaties dat zich zoveel uitschot heeft kunnen vestigen in de parels Vlissingen, Souburg en Middelburg. Waarom wordt hardnekkig en hardleers tuig niet gewoon hun woning uitgezet, bovendien hebben goedwillende mensen, die gelukkig in de meerderheid zijn en veel te lang op een wachtlijst staan, dan een woning. Er zou eens stevig doorgehakt moeten worden, ook voor de overlast op de boulevard en in Heinkenszand.
bram goeree (4-6-2021 om 13:03)
ach het is zonde dat ze dat nu ook al niet meer mogen .ze zijn al zo ''getraumatiseerd '' die jongeren .ipv deze softe aanpak wat niks uithaalt alle rotzooi zelf op laten ruimen ,flinke bekeuringen uitdelen .en niet eerst dagen tolereren. een veel steviger aanpak kan echt geen kwaad hoor .daar zijn wij ouderen ook niet slechter van geworden .leer die ''snotneuzen '' een om meer respect te hebben voor de medemens
Ja-Ja (4-6-2021 om 08:35)
Voor dat Coronagedoe waren jongeren ook aan het feesten.En ging het ook wel eens niet goed.
Maar door de terreur van de overheid ea pakken jongere het, dubbel en dwars weer terug,
Dus overheid. Bezint voor gij begint .
P.s Ik snap de losgeslagen jeugd wel.Ik ben 75 jaar.Ik ging werken als 16 jarige en ben in militairedienst geweest.
Jeugd heeft het veel te goed, zonder ene vorm van verantwoording of plichten.
Kevin (4-6-2021 om 01:46)
Tegenwoordig is plezier maken verboden geworden. De steden waar deze jeugd vandaan komt heeft geen enkele feest of hangplek meer. En waar deze jeugd ook een feestje houd, er komt altijd politie om het te verpesten. Slecht voor de naam van de politie bij de jeugd en een tikkende tijdbom als je het mij vraagt. In plaats van een alternatief bieden word er met gestrekt been ingesprongen met als enige resultaat dat het probleem regelmatig escaleert en zich uiteindelijk verplaatst. Zo weinig inlevingsvernogen en verdraagzaamheid vanuit de 35 plussers en de staat had zelfs ik niet aan zien komen.
Eerste |
Vorige |
|
1 |
|
Volgende |
Laatste |