Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Auto op z'n kant in Aagtekerke, één gewonde

Toegevoegd: 30-07-2023, 10.50 uur - Update: 30-07-2023, 13.54 uur
Door: Roland de Jong

AAGTEKERKE - Eén van de inzittenden van een personenauto is zondagochtend in Aagtekerke gewond geraakt toen het voertuig op de Prelaatweg op zijn zijkant terecht kwam.


De Volkswagen Passat reed rond 09.10 uur vanuit de richting van Sint-Jan ter Heere het dorp in. Door onbekende oorzaak raakte de auto een zogeheten schrikblok: een betonblok om te zorgen dat niet door de berm wordt gereden. Doordat het verkeersblok werd geraakt, werd de personenauto gelanceerd. Het voertuig kwam zogezegd op zijn zijkant tot stilstand.

Na de melding werd naast de politie en de ambulancedienst ook de brandweer opgeroepen. Ter plaatse bleek één van de twee inzittenden van de auto gewond te zijn geraakt. Het ging om de 80-jarige passagiere uit de gemeente Veere. De gewonde is door ambulancemedewerkers weggebracht. De bestuurder, een 82-jarige man uit de gemeente Veere, bleef ongedeerd.

Vanwege het ongeluk moest het verkeer tijdelijk door de politie over één rijbaan worden geleid. Bergingsbedrijf Kuzee heeft de Volkswagen weer op zijn wielen gezet en afgesleept.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arnold (1-8-2023 om 18:04)
Als de blokken in de berm liggen en goed zichtbaar zijn, is de gemeente wettelijk NIET verantwoordelijk voor eventuele schade. De berm hoeft wettelijk namelijk niet vrijgehouden te worden. De automobilist wordt namelijk geacht zelf goed op te letten. En in tegenstelling wat iemand beweerde, zijn deze blokken aan de bovenkant wel degelijk wit geschilderd. Voordat je begint te kwijlen op dit form en allerlei kromme beweringen de wereld in stuurt, trek eerst even , wat de wettelijke regels zijn.
Buurtbewoner ook zonder naam (1-8-2023 om 14:51)
Het verwondert me erg dat de blokken meer naar het dorp aan de Prelaatweg ook niet weggehaald zijn. Ik hoop dat door dit eenzijdige ongeval de andere weggebruikers gewaarschuwd zijn dat de Prelaatweg niet als racebaan beschouwd moet worden. Kees.H zijn reactie heeft geen toegevoegde waarde op het ongeval. Natuurlijk kan “de bewoner met dat mooie stukje gras” niet van die betonblokken plaatsen aan de weg. Dit is vanuit de gemeente uit gegaan om het verkeer af te remmen. Oordelen over deze bewoner is een inhoudsloze gedachte.
Jan de Visser (1-8-2023 om 13:10)
Dat zal die wegpiraten leren
Buurtbewoner (1-8-2023 om 10:47)
Nou Jochem, als jij dan zo overtuigd ben dat de gemeente Veere goed werk geleverd heeft , dan ben ik wel erg verbaasd over de snelheid waarmee ze weer verwijderd zijn .
Jochem (31-7-2023 om 21:05)
Kees H, zo te horen ben je bekend met de locatie en/of de eigenaar van het huis. Je zou dan ook wel weten hoeveel passanten daar dagelijks komen. Soms net een racebaan. Wat Buurtbewoner schrijft slaat ook nergens op. Een autoweg is gemaakt om met zowel vracht als landbouwverkeer elkaar te kunnen passeren. Eens even gas terugnemen en voorzichtig rijden, dat lijkt me beter. Hopelijk is dit een waarschuwing voor andere passanten om op te letten en voorzichtig te rijden.
Kees Murre (31-7-2023 om 20:29)
De betonblokken zijn door de gemeente geplaatst en vandaag overal verwijderd aan de Prelaatweg. Het zou beter zijn als iedereen zich netjes aan de snelheid zou houden dan waren de blokken niet nodig geweest waardoor dit eenzijdige ongeluk ook.niet was gebeurd. Het is daar soms net een racebaan. Eigenaar met dat mooie stukje gras heeft er niets mee te maken.
Cookie-instellingen beheren