Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Scooterrijdster gewond bij botsing in Middelburg

Toegevoegd: 22-08-2023, 15.40 uur - Update: 22-08-2023, 17.28 uur
Het ongeval vond plaats op de Buitenruststraat.
Het ongeval vond plaats op de Buitenruststraat.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een scooterrijdster is dinsdagmiddag gewond geraakt toen deze in Middelburg in botsing kwam met een personenauto.


De personenauto verliet rond 14.50 uur het terrein van verpleegcentrum Buitenrust aan de Buitenruststraat. Hierbij zag de bestuurster de scooterrijder over het hoofd en werd geen voorrang verleend. Een botsing was het gevolg en de scooterrijder raakte gewond. Een verpleegkundig specialist van de ambulancedienst heeft zich over het slachtoffer ontfermd.

​Vanwege het ongeval was het verkeer enige tijd gestremd. Het was ook niet meer mogelijk het Zorgstroomterrein op- en af te rijden. Rond 15.15 uur kon verkeer weer passeren. Nadat de automobiliste een verklaring had afgelegd, kon zij haar weg vervolgen. De politie heeft de beschadigde scooter weggebracht.

Volgens de politie heeft het slachtoffer erg veel geluk gehad dat zij een helm droeg ten tijde van de botsing. "Na onderzoek bleek dat de bestuurder van de bromfiets voorover van de scooter is gevallen en met de helm op het asfalt terecht kwam. We hoeven niet te vertellen dat dit ongeval zonder helm waarschijnlijk een stuk ernstiger was afgelopen."


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (24-8-2023 om 07:51)
Helm was veel later pas verplicht rond 2005.
Jo de Koeck (22-8-2023 om 18:53)
Hoezo geluk gehad? Sinds wanneer is het al niet verplicht een helm te dragen op een bromfiets? Sinds jaren '70 meen ik. En nee, het was geen snorfiets vanwege de gele plaat. Draag je hem niet... Eigen risico toch? Worden die dingen ook nog technisch onderzocht tegenwoordig? Vanwege de snelheid bedoel ik dan.
Cookie-instellingen beheren