Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Auto rijdt tegen container in Vlissingen, brandweer rukt uit

Toegevoegd: 08-09-2023, 09.48 uur
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN - Een personenauto is vanochtend in Vlissingen tegen een bouwcontainer gereden. Onder meer de brandweer is opgeroepen om hulp te verlenen.


Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond 08.50 uur op de Bossenburg ter hoogte van de Prattenburg. Volgens de politie gebeurde het ongeval vermoedelijk als gevolg van slecht zicht door de laagstaande zon. De opgeroepen brandweerlieden hoefden de bestuurder niet te bevrijden. Wel hebben zij de accu van het voertuig losgekoppeld.

De ambulancedienst heeft zich ontfermd over de automobilist. De man bleek lichtgewond te zijn geraakt. Hij is door het medisch personeel naar zijn woning gebracht. Een buurtbewoner liet weten dat er gisteren ook al een scooter tegen de container was aangereden. Ook hier was de oorzaak het verblindende zonnetje.


Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joost mag het weten (8-9-2023 om 18:31)
er staan daar ook altijd autos geparkeerd dus mensen die zeiken over die container beetje vreemd je moet gewoon goed kijken waar je rijd..dus als je een laag zonnetje heb zou je ook tegen die autos aanrijden? lijkt me dat je die container gewoon ziet staan hij is nog mooi oranje ook Kortom goed kijken en als je niks ziet moet je niet rijden of een andere oplossing zoeken (ff uitstappen bijv) of je zonneklep naar beneden..
job (8-9-2023 om 18:10)
Is toch gemeente toestemming voor nodig?
Edjetee (8-9-2023 om 17:25)
Tja, het is volgens sommige reactie-gevers net of er ineens een container overstak. Je moet gewoon kijken door de voorruit en niet zo snel rijden dat je niet meer kan remmen. Zonnetje of geen zonnetje.
Ad Jonkers (8-9-2023 om 13:44)
@Vlissinger 100% met uw reactie eens. Volgens mij moet je voor het plaatsen van een dergelijke container een vergunning aanvragen. Bij goedkeuring zal er vermeld worden dat je dit gevaarte goed dient te markeren! Er wordt op deze containers of ander straatmeubilair vrijwel nooit gecontroleerd en dus zeker niet gehandhaafd. "Het verblindend zonnetje" maakt alles nog eens extra gevaarlijk. Maar daar hebben de personen die de container daar (laten) plaatsen geen boodschap aan.
Jac (8-9-2023 om 12:40)
Of misschien gewoon uitkijken in dit 30km/uur gebied........... nu een container, maar als er een spelend kind achter de bal aan de straat over rent moet daar dan ook maar op gehandhaafd worden?. Want zomaar de weg op rennen mag ook niet. Gewoon uitkijken en je er altijd van bewust zijn dat er onverwachte situaties kunnen optreden.
Jo de Koeck (8-9-2023 om 11:54)
Vroeger zetten we een meter of 10 voor de container een houten rood/wit waarschuwingshek neer, nooit botste iemand er tegen aan. Gewoon nalatigheid als er gisteren ook al iets is gebeurd. Ze weten van die laagstaande zon. De huurder van die bak aansprakelijk stellen.
Cookie-instellingen beheren