Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

Winkeldief (15) krijgt winkelverbod en moet schade vergoeden

Toegevoegd: 24-04-2024, 09.51 uur - Update: 24-04-2024, 12.29 uur
Winkeldief (15) krijgt winkelverbod en moet schade vergoeden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN - Een wijkagent van Terneuzen heeft dinsdag een pittig gesprek gevoerd met een 15-jarig meisje die betrokken was bij een winkeldiefstal. Het meisje kreeg een winkelverbod.


Gisteren werd het 15-jarige meisje betrapt bij het stelen van producten in een winkel in Terneuzen. In totaal had ze voor ongeveer 5 euro gestolen. De politie werd ingeschakeld. Nadat de politie met haar een pittig gesprek had gevoerd, is het meisje met een waarschuwing heengezonden, aldus een wijkagent van Terneuzen.

Naast de waarschuwing heeft ze een winkelverbod voor een periode van een jaar gekregen. Ook moet ze een bedrag van 181 euro betalen ter compensatie van de tijd die de winkeliers nodig hebben voor het afhandelen van de zaak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ineke (25-4-2024 om 15:15)
MAR. Dit een opstap naar de grote diefstallen die jij omschrijft. Als dit gelukt zou zijn volgende keer iets meer tot inderdaad de volle karren. Diefstal is niet goed te praten en een meisje van 15 weet heel goed waar ze mee bezig is hoor
Mar (24-4-2024 om 20:32)
Ze hadden haar ook een waarschuwing kunnen geven en een winkelverbod. De spullen terug geven en af. Een preek die bij de diefstallen die anderen plegen door met voor honderden Euro's volgeladen boodschappen de winkel via de entree te verlaten. Dat kost veel meer en het gebeurd. Dit meisje de schrik van haar leven misschien en de groten komen er mee weg, ondanks de camera's. Dan vragen ze nog wie kent deze persoon!?
Marian (24-4-2024 om 15:19)
@Henky: de dievegge is 15 jaar dus ze mag al wat werken.
Terneuzenaar (24-4-2024 om 13:29)
Die 181euro is een standaard winkel diefstal vergoeding @Henky die is standaard bij winkel diefstal zie stickers in elke drogisterij hoe de dief da gaat betalen is uun of haar probleem.
Corrie (24-4-2024 om 13:07)
Waarom heeft ze dat gedaan is daar naar gevraagd en waren de ouders erbij bij deze preek
bram goeree (24-4-2024 om 12:50)
kijk dat is een goede aanpak .dit soort volk moet je in hun portemonnee pakken en henky waar staat dat haar ouders geen geld hebben ? ik zie het niet staan hoor .en zulke snotneuzen stelen niet omdat ze geen geld hebben maar meestal voor de kick
Cookie-instellingen beheren