Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 71 km

Ernstig ongeluk IJzendijke: Fietsers in botsing met tractor

Toegevoegd: 02-05-2024, 21.05 uur - Update: 03-05-2024, 10.51 uur
Door: Roland de Jong

IJZENDIJKE - Op de Vrijedijk bij IJzendijke, vlakbij de grens met België, heeft donderdagavond een ernstig ongeluk plaatsgevonden waarbij een Belgische tractor en twee fietsers zijn betrokken. Dat meldt de politie.


Volgens de politie ontstond rond 20.00 uur een botsing tussen twee wielrenners en het landbouwvoertuig. Waardoor dat precies gebeurde, is nog onduidelijk. Hier wordt nader onderzoek naar gedaan.

Na de melding van het ongeluk werden naast de ambulancedienst en de politie ook de brandweer en een Belgische traumahelikopter opgeroepen. De slachtoffers zijn naar ziekenhuis gebracht, zo laat de politie weten.

De weg is ter plaatse afgesloten voor sporenonderzoek. Volgens de politie blijkt het ongeval op Belgisch grondgebied gebeurd te zijn. Daarom neemt de Belgische politie het onderzoek over.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tuinman (3-5-2024 om 09:31)
Het is wat Miriam zegt. De tractoren rijden als idioten, zo hard. En inderdaad vlak langs je heen. En dan ook nog aan de telefoon tijdens het rijden. Onverantwoord en de meesten beseffen niet met wat voor massa ze rijden. Ze maken misbruik van de grootte van het voertuig. Bij ons op een 30 km weg wordt standaard rond de 50 km/u gereden, al telefonerend!!!!
Jaap (3-5-2024 om 09:03)
Tja als ze der pakjes aan hebben denken ze dat ze veilig zijn en veranderen ze compleet in idioten mis leren ze hier van
Witte (3-5-2024 om 08:18)
Sterkte en medeleven aan de betrokkenen . Dit soort ongevallen hebben veelal zware gevolgen voor de betrokkenen .
Zeeuw (3-5-2024 om 07:34)
Tja wat moet je hierover zeggen. Ik hoop voor vrienden en familie dat het goed gaat met de slachtoffers. Maar het zijn wel vaak wielrenners
Miriam (3-5-2024 om 06:41)
Het is vaak beide kanten de trekkers rijden als gekken vaak krijg je geen gelegenheid kom even op zij te kunnen gaan en dat ligt aan de snelheden. Ik heb als gewone fietser ook vaak genoeg dat er door wordt gereden zonder snelheid in te houden en op de cm word gepasseerd. En dan heb ik een gewone fiets. Trekkers kunnen levensgevaarlijk zijn en er zijn genoeg wielrenners die wel aanpassen en ruimte geven. Je zou ook de e bikers moeten bekijken het zijn niet allemaal de wielrenners. Lekker makkelijk alleen naar hen te wijzen ipv naar jezelf te kijken.
Drica (3-5-2024 om 00:38)
Zo te zien geen normale gezinsfietsers dus alles aan de kant maar deze keer niet dus.
Cookie-instellingen beheren