Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrachtwagen in botsing met motorrijder Westdorpe

Toegevoegd: 30-05-2024, 13.31 uur
Door: Eugène Harthoorn

WESTDORPE - Een motorrijder is donderdag ernstig gewond geraakt bij een botsing met een vrachtwagen. Het slachtoffer is met ernstig letsel naar het ziekenhuis in Gent (B) gebracht. 

Bij de Finlandweg kwamen de motorrijder en de vrachtauto rond 11.55 uur met elkaar in botsing in de buurt van een spoorwegovergang. Een traumahelikopter werd opgeroepen om de aanwezige ambulancemedewerkers te assisteren bij de hulp aan het slachtoffer. De motorrijder raakte dusdanig gewond dat hij met spoed onder begeleiding van een arts naar het ziekenhuis in Gent (B) is gebracht. Een politieagente mocht met de traumahelikopter mee.

Vanwege het ongeluk is de weg ter plaatse afgesloten. Vanwege de aard van het ongeval gaat de politie met medewerkers van de Forensische Opsporing Verkeer onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval. Hierdoor kan het vrachtverkeer het ongeval niet passeren. De politie gaat de betrokken bedrijven inlichten over deze situatie. Door het ongeval is ook het treinverkeer voor onbepaalde tijd gestremd.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
De hoge hoed (30-5-2024 om 18:01)
@Mar en Sara. Leuke standaard zinnetjes nietwaar? Was je erbij? En dan altijd dat domme schuld aanpraten, terwijl dit een overduidelijke situatie betreft. Als je in staat bent Nederlands te lezen en te begrijpen en naar de foto's kijkt, dan had je begrepen wat ik typte en ben je eerder mij aan het beschuldigen. Een 5 jarige kan nog wel begrijpen wat hier is gebeurd. De chauffeur is wettelijk gezien sowieso fout of de motorrijder nou te hard heeft gereden of niet. Mocht de motorrijder te hard hebben gereden, dan zijn beiden schuldig. Twee mogelijkheden dus. Meer zijn er niet dus dat staat los van beschuldigen. Hij blokkeerde de weg. Staat dus los van oordelen slimmerds. Kijk naar de foto's. Hoe staat de vrachtwagen en waar ligt de motor?
Henk (30-5-2024 om 17:17)
@DeHogeHoed: je stond erbij en keek ernaar? @Drica: het dichtstbijzijnde traumateam wordt gealarmeerd. Wellicht was het Belgische team al in eigen land bezig?
Sara (30-5-2024 om 15:42)
@De hoge hoed: was je er bij? Vind je opmerking nogal opmerkelijk.....én beschuldigend!
Mar (30-5-2024 om 15:28)
Heb de ambu bij Westdorpe over het viaduct zien passeren. Sterkte aan beiden, hoop dat het meevalt en kan opknappen. Als je een vrachtauto ziet afslaan en je kan er dan niet omheen met de motor, dan heb je te hard gereden. Vrij zicht daar!! Dus @de Hoge Hoed jij was er bij zeker, oordeel dan niet. Triestig weer.
De hoge hoed (30-5-2024 om 14:12)
De vrachtwagenchaffeur heeft de tegemoetkomende motorrijder over het hoofd gezien toen hij linksaf sloeg of gewoon gedacht dat hij het wel zou halen wat je nooit moet doen. Je weet namelijk nooit hoe hard de auto of motor op je af komt. Maar goed, de chauffeur zal hier geen lekker gevoel aan overhouden. Het is en blijft een beroep waar je altijd op je hoede moet zijn en je vooral niet moet laten opjagen door je baas. Heel veel sterkte voor de motorrijder en ik hoop dat hij nog wat vaart heeft kunnen minderen, anders vrees ik het ergste. Gent heeft een geweldig goed ziekenhuis. Velen malen beter dan ons ziekenhuis in Goes, dus de motorrijder is in goede handen. Ook sterkte voor de chauffeur die dit natuurlijk niet opzettelijk heeft gedaan.
Maak het verkeer veiliger (30-5-2024 om 14:08)
Sterkte aan het slachtoffer.
Cookie-instellingen beheren