Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 98 km

"Nepagent en bankmedewerker" lichten Vlissinger (91) op

Toegevoegd: 30-05-2024, 14.44 uur - Update: 30-05-2024, 19.39 uur
"Nepagent en bankmedewerker" lichten Vlissinger (91) op
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN – De politie onderzoekt een oplichtingszaak in Vlissingen waarbij een 'bankmedewerker' en een nepagent betrokken waren. Een 91-jarige man was het slachtoffer.

De politie kreeg woensdagavond omstreeks 18.30 uur de melding dat er een bejaarde man aan de Paul Krugerstraat in Vlissingen was opgelicht. De man zou 's middags zijn gebeld door een zogenaamde bankmedewerkster. De vrouw wist te melden dat er bij het slachtoffer een fors bedrag van zijn rekening was gehaald en dat er een “agent” zou langskomen.

De nepagent kwam de pinpas van de man ophalen om deze veilig op te kunnen bergen. Helaas trapte het slachtoffer in alle smoesjes en is hij bestolen van zijn pinpas en geld. De dader heeft volgens de politie enkele honderden euro’s geld en twee horloges meegenomen. Daarnaast is de bankpas van het slachtoffer meegenomen. Er is een flink bedrag van zijn rekening afgeschreven.

De politie doet onderzoek naar deze diefstal en oplichtingszaak. Datzelfde gebeurt bij twee andere voorvallen. Ook een 80-jarige vrouw uit Vlissingen kreeg woensdag de 'behulpzame' nepbankmedewerkster aan de lijn. Zij trapte gelukkig niet in het verhaal dat de oplichtster, zogenaamd werkzaam bij de alarmcentrale van de bank. Ook een 61-jarige man uit Oost-Souburg ontving vorige week een soortgelijk telefoontje. In zijn geval moest er een programma op de computer worden geïnstalleerd om fraude en diefstal met zijn betaalrekening te voorkomen. De man heeft dit gelukkig niet gedaan, zo meldt de politie.

Word u gebeld door een zogenaamde bankmedewerker of medewerker van een andere instantie, maar vertrouwt u het niet, verbreek dan de verbinding. Bel daarna zelf uw bank (of instantie) via een algemeen bekend nummer en wacht tot u iemand aan de lijn krijgt. Dan kunt u zelf controleren of datgene wat is verteld wel of niet klopt.

Bent u toch slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude? Doe altijd aangifte bij de politie. Dat kan bijvoorbeeld via 0900 - 8844. Bel ook direct uw bank. Zowel ter voorkoming van (vervolg)schade, als voor het aanvragen van mogelijke compensatie.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (30-5-2024 om 15:45)
beide kielhalen
zeeuw (30-5-2024 om 15:30)
die persoon moeten ze een nekschotgeven ga werken voor je geld
J.J. Tramper (30-5-2024 om 14:59)
ik word wel 2 maal in de week door die oplichters op gebeeld . en als je dat zegt dat het oplichters zijn word je uitgemaakt llichten word
Cookie-instellingen beheren