Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

"Middelburgse Slechtvalk" zoekt randje Lange Jan op

Toegevoegd: 04-06-2024, 01.40 uur
"Middelburgse Slechtvalk" zoekt randje Lange Jan op
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – De brandweer en Stichting Dierenwelzijn Zeeland zijn maandagavond ingezet voor een slechtvalk die wel heel gevaarlijk bij de rand van de Lange Jan kwam.

Medewerkers van Dierenwelzijn Zeeland hielden maandagavond een controleronde langs de Lange Jan in Middelburg. De dierenvrienden waren al een geruime tijd in touw voor de slechtvalken die in de toren nestelden. Opeens zagen de oplettende medewerkers dat er een jonge slechtvalk op een smalle richel van de toren zat. Hierop werd de brandweer ingeschakeld.

De brandweerlieden van brandweerpost Stromenweg kwamen vrij snel ter plaatse met een autoladder. Het probleem was dat er met dit voertuig niet hoog genoeg gekomen kon worden. Hierop werd ook de sleutelhouder van de Lange Jan ter plaatse gevraagd. Hij is samen met iemand van werkgroep Roofvogels Zeeland en de Mikke gaan kijken naar het dier. De vogel bleek gezond te zijn en door de ouders te worden gevoerd. Hierop is besloten om de vogels verder met rust te laten en geen verdere inzet te doen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thera (4-6-2024 om 12:41)
Ronald, er zit hier week of 2 een postduif op m'n balkon. Mis jij er een?
Ronald Wijs (4-6-2024 om 11:40)
Belachelijk onze postduiven worden opgevreten door deze belachelijke lui die on natuurlijk nestkasten plaatsen mijn duiven met vergif in smeren en hopen dat ze opgevreten worden en probleem opgelost
john (4-6-2024 om 07:28)
Medewerkers Dierenwelzijn een beetje doorgedraaid ?????
Jimmy Hendriks (4-6-2024 om 06:18)
Ook al heb ik het beste met dieren voor, toch vind ik deze heisa omtrent een vogel op een dakrand toch echt te ver gaan. Natuurlijke selectie noemen ze dat
Cookie-instellingen beheren