Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 17 km

Social mediapost verraadt ontkomen scooterrijder

Toegevoegd: 05-06-2024, 09.59 uur
Social mediapost verraadt ontkomen scooterrijder
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

CLINGE - Een scooterrijder die dit weekeinde werd achtervolgd door de politie en daarbij de agenten wist af te schudden, is alsnog aangehouden. Hij had namelijk opgeschept op social media en dat had de jongeman beter niet kunnen doen...

Zaterdagavond trok een scooterrijder de aandacht van agenten die surveilleerden in de omgeving van Clinge. Toen de bestuurder de politie in de gaten kreeg, ging deze er direct vandoor. Toen de agenten keerden, zagen zij dat er op de scooter geen kenteken was bevestigd. Na een korte achtervolging ontkwam de scooterrijder via een bospad.

"Helaas pindakaas, deze keer verloren dachten de collega's. 
Dit dacht de scooterrijder ook. In zijn euforie na zijn overwinning plaatste hij een bericht op zijn sociale media waarin hij ons tagde. Dit bleek een cruciale fout. Na wat speurwerk op zijn sociale media kwamen wij er al snel achter wie de scooterrijder was", zo vertelt de politie vandaag.

Gisteren brachten agenten een bezoek aan de betreffende jongeman. Uit onderzoek bleek dat er inmiddels een gestolen kentekenplaat was gemonteerd op de scooter. "De jongeman kan binnenkort post verwachten van het CJIB voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden zonder kentekenplaat. De scooter is in beslag genomen en de jongeman wordt op een later moment uitgenodigd voor verhoor over de gestolen kentekenplaat", aldus de politie.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (5-6-2024 om 12:41)
is die ''sociale media'' toch nog ergens goed voor he
Drica (5-6-2024 om 12:27)
/////net goed! Met dat gezeik op sociaal media. ze weten van gekkigheid niet meer wat ze met die 24/7sm aanmoeten. ik mis de ouderwetse telefoons en telefooncellen. Je mag maar je bent niet verplicht om er gebruik van te maken bij iedere scheet. Nu is hij de sigaar. ik hoop dat hij ook een internetverbod krijgt.
Andre (5-6-2024 om 12:13)
Dan ben je dus toch een lompe donder als je zoiets plaatst op social media. Ha ha
Tuinman (5-6-2024 om 11:21)
Dit zijn nou de domme hanen van deze tijd. En nog crimineel ook. Ouders waar zijn jullie?
Michelle (5-6-2024 om 10:57)
Niet zo heel slim van dat gastje!
Cookie-instellingen beheren