Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
97 files van totaal 349 km

Controles in garage- en opslagboxen gemeente Terneuzen

Toegevoegd: 13-06-2024, 18.25 uur
Controles in garage- en opslagboxen gemeente Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - In Sluiskil, Axel en Terneuzen zijn vandaag ruim honderd garage- en opslagboxen gecontroleerd. Tijdens de controle zijn er geen grote overtredingen geconstateerd.

In totaal werden 117 garage- en opslagboxen gecontroleerd. Er zijn kleine afwijkingen op het toegestane gebruik geconstateerd. Ook ontbrak bij enkele opslagboxen een doorvalbeveiliging. Aan de controles werkten de toezichthouders van gemeente Terneuzen mee. Daarnaast werd er samengewerkt door de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland, de politie en speurhonden van Het Twickelerveld.

Gemeente Terneuzen zegt over de controles het volgende: “De gemeente vindt het belangrijk om deze integrale controles te houden. Het doel is om met onze partners als één overheid naar buiten te treden en te controleren of de wet- en regelgeving wordt nageleefd. Daarnaast willen we onveilige en onrechtmatige situaties voorkomen. De afgelopen jaren worden bij controles van opslagunits regelmatig verboden gevaarlijke goederen aangetroffen, zoals explosieven, vuurwapens en/of grondstoffen voor (de productie van) drugs. Met een preventieve controle wordt meer inzicht verkregen in waar de opslagruimtes voor gebruikt worden. Hierdoor dragen we bij aan het creëren van een veilige leefomgeving en gaan we criminaliteit en ondermijning tegen. Gelukkig houden de meeste ondernemers en inwoners zich aan de regels. Voor hen is het belangrijk om te zien dat we handhaven als dit niet zo is.”

 

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thijs (13-6-2024 om 21:00)
@Sjaak Realiseer je je wel wat je nu vraagt? Daadwerkelijk optreden tegen bestaande overlast ipv hopen op wat boetes schrijven omdat er heel misschien wel een kleine kans is dat er iets in de garageboxen te vinden is? Nee daarvoor moet je ook echt iets doen en daarbij ook nog geloofwaardig overkomen zonder uitgelachen te worden. De meeste mensen spelen liever de lotto om rijk te worden in plaats van daadwerkelijk te werken om miljonair te worden
p (13-6-2024 om 20:47)
Hee Sjaak, dan val je ook mensen lastig hoor.!!
p (13-6-2024 om 19:32)
Wat is dit nu weer voor zin/uitleg??? " Voor hen is het belangrijk om te zien dat we handhaven als dit niet zo is.”
Sjaak (13-6-2024 om 19:01)
Jongens , stop eens met mensen lastig vallen. Laat u AUB eens zien in voetgangers gebieden, waar je van de sokken gereden wordt door Fatbikes en e-steps enz, Kop Noordstraat, Zuidpolder winkelcentrum, kennedylaan winkelcentrum !
Cookie-instellingen beheren