Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
52 files van totaal 176 km

Verdachte van invoer cocaïne via haven Vlissingen langer vast

Toegevoegd: 20-06-2024, 14.35 uur
De politie deed op 6 mei onder meer een inval bij een havenbedrijf in Ritthem.
De politie deed op 6 mei onder meer een inval bij een havenbedrijf in Ritthem.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Eén van de drie mannen die in mei tijdens een grote politieactie werd aangehouden op verdenking van de invoer van cocaïne via de haven van Vlissingen, blijft nog eens 60 dagen in voorlopige hechtenis. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Breda woensdag bepaald.

De 59-jarige man uit Burgh-Haamstede werd op maandag 6 mei samen met nog twee anderen van 43 en 56 jaar oud opgepakt toen de politie samen met de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) onder meer doorzoekingen deed bij een havenbedrijf in Ritthem en een bedrijf in Zierikzee. Aan de actie deden ruim 150 opsporingsambtenaren mee. Op zes locaties vonden doorzoekingen plaats.

Het drietal wordt volgens het OM verdacht van invoer van cocaïne uit Zuid-Amerika, valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie die als doel heeft de Opiumwet te overtreden. Op 15 mei bepaalde de raadkamer van de rechtbank in Breda al dat het voorarrest van de drie werd verlengd met 90 (voor de 56- en 43-jarige verdachte) en 30 dagen (voor de man uit Burgh-Haamstede).

Van laatstgenoemde verdachte is de voorlopige hechtenis nu met nog eens 60 dagen verlengd omdat de verdenking tegen hem is uitgebreid. "De verdachte wordt nu ook verweten dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan valsheid in geschrifte en witwassen", zo legt het OM uit.

De drie mannen moeten op 8 augustus voor de rechter verschijnen tijdens een pro-formazitting.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren