Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
41 files van totaal 152 km

Specialisten onderzoeken Middelburgs drugslab

Toegevoegd: 25-06-2024, 18.26 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Middelburg zijn medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de politie begonnen met het onderzoek in de loods waarin eerder vandaag een drugslab werd aangetroffen.

Politieagenten voerden aan het begin van de middag samen met de gemeente Middelburg en de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD een integrale controle uit bij een bedrijfspand aan de Kuipersweg op bedrijventerrein Arnestein. Hierbij werd volgens een politiewoordvoerder een 'grootwerkend drugslab voor de productie van synthetische drugs' ontdekt.

De brandweer kwam ter plaatse om een metingen te doen. Specialisten van de LFO zijn getraind op situaties waarbij chemische stoffen een bedreiging zijn voor de omgeving en doen nu onderzoek in de loods. Twee mannen zijn aangehouden. Het gaat om een 49-jarige man uit het Limburgse Weert en een man van 22 uit het Brabantse Wouw.

Vanwege de ontdekking van het drugslaboratorium is een deel van de Kuipersweg nog altijd afgesloten. Als straks duidelijk is dat het veiligheidsrisico is geweken, zal de weg weer worden vrijgegeven. Het bedrijfsterrein blijft wel nog plaats delict.

Beeldverslag volgt.

Foto's



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren