Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Meer motorrijders op de weg, politie neemt rijbewijzen in

Toegevoegd: 26-06-2024, 08.34 uur
Meer motorrijders op de weg, politie neemt rijbewijzen in
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft de afgelopen dagen op Walcheren al verschillende rijbewijzen van motorrijders ingenomen. Er werd extra gecontroleerd omdat motorrijders weer massaal de weg op gaan maar wel extra kwetsbaar zijn in het verkeer.

"Wij zien dat de drukte op de Walcherse wegen toeneemt, onder meer door meer motorrijders op de weg. Dit zijn kwetsbare verkeersdeelnemers en helaas hebben ook al de nodige ongelukken met motorrijders plaatsgevonden", zo vertelt de politie.

Tijdens controles heeft de politie de afgelopen dagen al verschillende rijbewijzen ingenomen voor te hard rijden. In één geval werd iemand betrapt die meer dan 50 kilometer per uur boven de toegestane maximumsnelheid reed.

Er werd ook beboet voor het rijden zonder motorrijbewijs en aan de kust betrapte de politie een Belgische motorrijder die op een klasse motor reed waarvoor zijn rijbewijs niet voldoende was in ons land. Hij mocht zijn weg niet verder vervolgen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jacob (26-6-2024 om 09:53)
Met het mooie weer gaan de motorrijders compleet los. Links en rechts inhalen, met enorme snelheid - en lawaai - Domburg inscheuren en rare capriolen uithalen op de weg naar Middelburg. Dat is helaas weer mijn dagelijkse traktatie. Maar hoe bestrijd je dat? Het is lastig.
Goed bezig (26-6-2024 om 09:18)
Goed dat ze optreden. Slingeren door het verkeer, hard rijden of te voorzichtig rijden ivm leeftijd. Blijkbaar zijn de boetes niet hoog t.o.v. hun gevaarlijk weggedrag.
Lies (26-6-2024 om 08:59)
Mooi vorig jaar was er een Belgische motor rijden die wilde inhalen in een b weg wat gewoon niet die of zij was het zo gefrustreerd dat ze de spiegel aftrappen van de auto ik zat er naast maar als ik de bestuurder was had ik rrn tikje gegeven met de auto...kijken of ze in de sloot ook zo stoer is met gevaarlijk weggedrag. Heel goed die controle want er zijn er genoeg die denken als God op de weg te zijn
Cookie-instellingen beheren