Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
19 files van totaal 65 km

Zeiljacht loopt vast, opvarende loopt letsel op

Toegevoegd: 29-06-2024, 15.11 uur
De KNRM verleende eerste hulp en trok het jacht los.
De KNRM verleende eerste hulp en trok het jacht los.
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - Op het Veerse Meer is vrijdagmiddag iemand gewond geraakt nadat een zeiljacht vast was gelopen. Eén van de opvarenden wilde het jacht loskrijgen, maar liep daarbij letsel op, zo meldt de KNRM.

Het jacht voer ter hoogte van het Aardbeieneiland tussen Arnemuiden, Kamperland en Veere toen dit rond 15.10 uur vastliep. Een man ging overboord en probeerde het jacht los te krijgen, maar liep wel lelijke snijwonden op aan een hand en zijn voeten.

De KNRM-reddingboot Oranje van het station Veere ging ter plekke en nadat de man ter plekke werd verbonden, is hij voor nadere behandeling overgedragen aan een verpleegkundig specialist van de ambulancedienst.

Het jacht is losgetrokken en naar jachthaven Oostwatering in Veere gebracht.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren