Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
28 files van totaal 104 km

Drenkeling uit water gehaald bij Oosterscheldekering

Toegevoegd: 01-07-2024, 09.19 uur
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - De hulpdiensten hebben maandagmorgen na een korte zoekactie bij de Oosterscheldekering tussen Burgh-Haamstede en Vrouwenpolder een drenkeling gered.

Vanmorgen omstreeks 08.15 uur werden de brandweer, een kustwachthelikopter, meerdere reddingsboten, de politie en de ambulancedienst opgeroepen voor een drenkeling in de Oosterschelde. Vanaf de de middelste kering bij het Topshuis zochten de hulpverleners naar de persoon. Deze werd al snel gelokaliseerd.

Rond 08.45 uur kon de drenkeling door de bemanning van de snelle reddings- en bergingsboot Mistral uit het water worden gehaald. Vervolgens werd het slachtoffer, dat nog aanspreekbaar was, worden overgedragen aan de KNRM-reddingboot Fred. Die bracht de persoon naar een steiger bij Deltapark Neeltje Jans. Ambulancemedewerkers hebben zich daar verder over de drenkeling ontfermd.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Iemand (2-7-2024 om 23:46)
@Toon de KNRM wil juist afhankelijk zijn van de giften etc. Dit zorgt ervoor dat de beste materialen zelf gekozen kunnen worden. Als de overheid betaald wordt het ook door hun bepaalt... kijk maar naar de brandweer als een post te duur wordt moeten ze met een TS4 uitrukken ipv TS6
Jac (1-7-2024 om 21:37)
Helemaal eens met Toon. Drenkeling gelukkig weer op de wal.
Emergo (1-7-2024 om 18:49)
@Toon Jammer dat je allerlei opmerkingen maakt zoals typisch Hollands en Zeeland als wingewest terwijl je de feiten niet kent. De reddingsmaatschappijen van Groot-Britannië , Duitsland, beide met een vrij grote kust, zijn net zoals Nederland volledig afhankelijk van vrijwillige donaties en dat is al heel lang zo en het werkt.
Toon (1-7-2024 om 14:44)
Soms denk ik wel eens dat sommigen de Zeeuwse stromen als veredelde riviertjes of grote poldersloten zien. Maar het zijn nog steeds zee-armen. Bizar overigens dat de KNRM niet voor de volle 100% betaald wordt door de overheid. Deze belangrijke instelling kan en mag niet afhankelijk zijn van o.a. giften etc. Typisch Hollands, dus niet Zeeuws. Kennelijk ziet men in den haag Zeeland nog als een wingewest en die paar inwoners/stukjes land zijn kennelijk niet interessant, behalve dan in die enkele vakantieweken, want dan willen ze er wel naar toe.
Peter (1-7-2024 om 10:23)
Hoe krijg je het voor elkaar? Hulde voor de KNRM.
Cookie-instellingen beheren