Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Dinsdagavond Dampoortaquaduct afgesloten vanwege grootschalige oefening

Toegevoegd: 01-07-2024, 17.57 uur
Dinsdagavond Dampoortaquaduct afgesloten vanwege grootschalige oefening
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Op dinsdagavond 2 juli organiseert Veiligheidsregio Zeeland een grote calamiteitenoefening bij het Dampoort Aquaduct. Vanwege deze oefening wordt de N57 in beide richtingen afgesloten.

Aan de oefening doen meerdere hulpdiensten mee, zoals brandweer, politie en ambulancedienst. Om een goede samenwerking tussen de hulpdiensten mogelijk te maken, wordt het incident afgehandeld in GRIP (Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdingsprocedure). Er komt dan een coördinatie-unit bij de tunnel te staan waarin de officieren van dienst van de verschillende hulpdiensten met elkaar kunnen overleggen. De situatie wordt zo echt mogelijk nagebootst, omdat hulpverleners dat in hun dagelijks werk ook kunnen tegenkomen. Aan de oefening doen daarom ook diverse figuranten mee. De figuranten zijn opgeleid om allerlei slachtoffersituaties na te kunnen bootsen. Dat doen ze door zichzelf te grimeren, maar ook door zich volledig in hun rol in te leven. Veel verwondingen zijn niet van echt te onderscheiden.

Het Dampoort Aquaduct aan de N57 is op 2 juli in beide richtingen afgesloten. Het verkeer wordt lokaal omgeleid. De oefening start tussen 20.00 en 20.30 uur, maar de tunnelafsluiting begint al om 19 uur. In de nacht blijft de tunnel gesloten voor verkeer vanwege onderhoud. 

 

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren