Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Woning Gendtsebreedstraat Philippine gesloten na drugsvondst

Toegevoegd: 03-07-2024, 18.01 uur
Woning Gendtsebreedstraat Philippine gesloten na drugsvondst
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

PHILIPPINE -  Burgemeester Erik van Merrienboer sloot eind juni 2024 een woning in de Gentsebreedstraat in Philippine vanwege drugsovertredingen. Bij een controle eind november 2023 werden in de woning handelshoeveelheden harddrugs aangetroffen. De woning is voor twee maanden gesloten.

De aangetroffen hoeveelheid drugs bestond uit 269 XTC-pillen, 123,8 gram cocaïne en 1 gram ketamine. De bestuurlijke maatregelen zijn genomen op basis van artikel 13b Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. De burgemeester kan een pand sluiten na het aantreffen van een handelshoeveelheid drugs. Het doel is om een einde te maken aan de situatie (aanloop) en herhaling te voorkomen. Via deze maatregel treedt de burgemeester ook op tegen het brandgevaar dat door illegale kwekerijen wordt veroorzaakt.

 Gemeente Terneuzen zegt het volgende hierover: Criminele organisaties maken enorme winsten met drugshandel. Vaak wordt dat illegaal verkregen geld geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is zeer zorgelijk. Overheidspartners zoals politie, Openbaar Ministerie, gemeenten en de Belastingdienst werken samen bij de aanpak van verdachte zaken en personen. Deze integrale aanpak vergroot de slagkracht van de overheid tegen georganiseerde criminaliteit. Het doel is om misstanden aan te pakken en de georganiseerde en ondermijnende criminaliteit te stoppen.

 

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren