Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Toename babbeltrucs regio Oosterscheldebekken

Toegevoegd: 03-07-2024, 18.14 uur
Toename babbeltrucs regio Oosterscheldebekken
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – De politie van regio Oosterscheldebekken waarschuwt voor nepagenten die actief zijn in het gebied. Bij twijfel wordt geadviseerd 112 te bellen.

De politie ziet de laatste tijd een enorme toename aan fraudezaken binnen het gebied van regio Oosterscheldebekken. Veelal oudere slachtoffers worden gebeld door iemand die zich voordoet als bankmedewerker of politieagent. Degene aan de telefoon probeert gedupeerden er van te overtuigen dat criminelen interesse hebben in hun bankzaken of van plan zijn bij hen in te breken. Er wordt vervolgens gezegd dat er iemand van de politie, verzekering of bank langs zal komen om de waardevolle goederen en contant geld te fotograferen en veilig te stellen. Deze goederen worden vervolgens ontvreemd. Er wordt vaak ook een verificatiecode gedeeld.

De politie laat weten dat zij en de bank dit nooit doet. Wanneer de politie aan de deur komt is zij altijd in staat om zich te legitimeren. Momenteel wordt haar legitimatiebewijs vernieuwd en zijn er tijdelijk twee soorten in de omloop. Bij twijfel wordt geadviseerd de alarmcentrale te bellen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren