Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

TBS verlengd voor doodslag na ruzie over seks

Toegevoegd: 04-07-2024, 11.10 uur
TBS verlengd voor doodslag na ruzie over seks
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – De rechtbank in Middelburg heeft de tbs met dwangverpleging, die de 79-jarige B. van 't H. uit Utrecht in 1996 werd opgelengd, met één jaar verlegd. De dwangverpleging werd voorwaardelijk beëindigd.

Na het verlaten van zijn vriendin, eind juli 1995, leidde van 't H. een zwervend bestaan in de Belgisch/Nederlandse grensstreek. Eind september van dat jaar ontmoette hij in een café de toen 40-jarige Carla Aarts uit Putte. In zijn auto kregen ze ruzie over seks. Door met een karateslag haar strottenhoofd te verbrijzelen maakte Van 't H. in 1995 een eind aan haar leven. Het stoffelijk overschot dumpte hij in een greppel bij het Spuikanaal bij Bath. Aan de moeder van Carla vertelde hij een dag later dat hij haar in Antwerpen was kwijtgeraakt. Enkele weken later werd haar lichaam door wandelaars gevonden. 

Het Openbaar Ministerie had verlenging met een jaar plus de handhaving van de dwangverpleging gevorderd.

 

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joop (5-7-2024 om 19:01)
Als je al bijna 30 jaar in de DWANGverpleging zit en men wederom voor verlenging van de TBS met dwangverpleging eist dan lijkt mij dat ie nooit meer vrij komt. Het zal niet gebeuren dat ie na bijvoorbeeld 33 jaar therapie ineens genezen verklaard wordt. Blijkbaar iemand die ondanks intensieve therapie geen zelfinzicht krijgt. Is niet meer te hervormen. Goede zaak dat zo iemand buiten de maatschappij gehouden wordt.
Vlissingen (4-7-2024 om 18:14)
Net goed voor hem Mag hopen dat hij nooit meer vrij komt
Cookie-instellingen beheren