Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
19 files van totaal 71 km

KNRM haalt zeiljacht van keien bij Neeltje Jans

Toegevoegd: 06-07-2024, 20.09 uur
De KNRM in actie bij het zeiljacht. De KNRM in actie bij het zeiljacht.
De KNRM in actie bij het zeiljacht.
© Foto: KNRM Neeltje Jans
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - De vrijwilligers van het KNRM-station Neeltje Jans zijn zaterdag in actie gekomen nadat een Belgisch zeiljacht hier op de keien terecht was gekomen.

"Wellicht verrast door de sterk opstekende zuidwesten wind sloeg het jacht van zijn anker en belandde het op de dijk", zo vertellen de redders op social media. Rond 14.10 uur werd de KNRM opgeroepen om hulp te verlenen. Het jacht is langszij genomen van reddingboot Koopmansdank en naar de dichtstbijzijnde haven gesleept.

In de haven zullen de onfortuinlijke eigenaren de schade opnemen. "Dat die schade veel groter had kunnen zijn wanneer de redders er niet op tijd bij waren geweest, spreekt voor zich", aldus de KNRM.
 

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wallie (8-7-2024 om 09:25)
Dat is bijzonder dat je ondanks alle weerberichten dan zaterdag toch nog verrast bent door de harde wind. Waarom heeft de schipper zelf geen actie ondernomen of een haven opgezocht? of is dit net zo'n landloper op zee als dat er bij de Val in Zierikzee afgemeerd ligt?
Cookie-instellingen beheren