Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Integrale controle rond jachthavens Yerseke

Toegevoegd: 11-07-2024, 16.57 uur
Integrale controle rond jachthavens Yerseke
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

YERSEKE - In het gebied rond de jachthaven in Yerseke heeft donderdag een integrale controle plaatsgevonden. Tijdens de actie zijn geen grote overtredingen of strafbare feiten geconstateerd, zo laat de gemeente Reimerswaal weten.

Eén van de doelen van deze integrale actie was om meer zicht te krijgen op ondermijnende criminaliteit in en rondom jachthavens. "Verloedering, diefstal, stroperij, opslag van gestolen goederen of zelfs mensensmokkel zijn voorbeelden van problemen waar jachthavens mee geconfronteerd kunnen worden", aldus de gemeente in een persbericht.

Reimerswaal trok bij de actie samen op met de politie, de Douane, de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland en de Veiligheidsregio Zeeland. Diverse toezichthouders en opsporingsambtenaren controleerden ieder vanuit hun eigen specialisme of de geldende wet- en regelgeving werd nageleefd. 

Er werd een klein aantal onregelmatigheden geconstateerd op het gebied van brandveiligheid, milieu en het bestemmingsplan. Deze zaken zullen verder worden opgepakt, zo laat de gemeente weten. De controle werd ook aangegrepen om voorlichting te geven. "De aanwezige medewerkers gingen in gesprek met gebruikers van de havens over leefbaarheid en veiligheid. Ook reikten zij flyers uit om te informeren over het herkennen en melden van criminele activiteiten", aldus de gemeente.

Burgemeester Van Egmond spreekt van een succesvol verlopen actie. "Ik ben blij dat we als overheidspartijen efficiënt en goed samenwerken, ook met de gebruikers van de jachthavens. Het is belangrijk dat er wordt opgetreden tegen onveilige situaties en ondermijnende activiteiten. Over het algemeen gaf de controle ons een positieve indruk"

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren