Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Geen misstanden ontdekt bij actiedag jachthaven Wemeldinge

Toegevoegd: 12-07-2024, 16.30 uur
Verschillende diensten werkten samen tijdens de actiedag.
Verschillende diensten werkten samen tijdens de actiedag.
© Foto: Gemeente Kapelle
Door: Roland de Jong

WEMELDINGE - In de jachthaven van Wemeldinge hebben de gemeente Kapelle, de politie, de douane, de Regionale Uitvoeringsdienst en de brandweer donderdag een actiedag gehouden. Er zijn geen strafbare feiten aan het licht gekomen.

De actiedag had volgens de gemeente als voornaamste doel om de veiligheid, leefbaarheid en de aanpak van ondermijnende criminaliteit in en rondom jachthavens te verbeteren. Er werden diverse gebouwen, loodsen en vaartuigen gecontroleerd. Er zijn geen strafbare feiten aan het licht gekomen. De verschillende instanties gaven ook voorlichting over ondermijnende praktijken. Handhavers en agenten spraken met bezoekers en deelden flyers uit om bewustwording te vergroten over de signalen die kunnen wijzen op ondermijnende criminaliteit.

Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar laat in een persverklaring weten tevreden te zijn met de actiedag: "Met periodieke controles, voorlichting en goede samenwerking versterken we onze weerbaarheid tegen criminaliteit en bouwen we aan een toekomst waarin criminaliteit geen kans meer krijgt."

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren