Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

"Big Fan" uit Breda ingezet bij brandbestrijding Kapelle

Toegevoegd: 15-07-2024, 20.28 uur
Door: Eugène Harthoorn

KAPELLE – De brandweer heeft vanavond in Kapelle een grote ventilator vanuit Breda ingezet om de ruimte waar een brand woedde. De brandweer schaalde op naar een zeer grote brand.

De brand brak maandagavond omstreeks 17.30 uur uit bij uienhandel Top Taste aan de Kloosterpoort in Kapelle. In de loop van de avond werd er opgeschaald naar een zeer grote brand. De brand bleek door diverse omstandigheden lastig te bereiken. Daarom is de technische dienst van het bedrijf ter plaatse gekomen om de brandweer te adviseren.

In de loods stond zo dusdanig veel rook dat het lastig was om de brand te blussen, aldus Veiligheidsregio Zeeland ( VRZ) daar is er een “Big Fan” ( een grote ventilator) uit Breda ter plekke gekomen om zicht te creëren. Er stond ook een schuimblusvoertuig stand-by omdat er in de loods met olie wordt gewerkt.

Het personeel van de fabriek, ongeveer vijftig personen, is opgevangen in een naburig bedrijf. Er zijn geen personen gewond geraakt. Omstreeks 20.00 uur meldde de VRZ dat de brand meester was. Er kon worden voorkomen dat de brand oversloeg. Wel moeten er nog enkele brandhaarden worden geblust.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren